De vuilniszakken zijn inmiddels bijna overal van straat, maar voedsel vinden meeuwen in een stad altijd wel. De ondergrondse containers zullen er daarom niet voor zorgen dat de meeuw uit de sleutelstad verdwijnt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden naar de rechter om verbod overlastbestrijding meeuwen

De gemeente Leiden stapt samen met Alkmaar en Haarlem naar de rechter om alsnog toestemming te krijgen voor het omwisselen van meeuweneieren voor nepexemplaren. Vorig jaar werd een ontheffing die de drie gemeenten hadden gekregen door de rechter onrechtmatig verklaard. Er loopt nu een bodemprocedure tegen die uitspraak, maar dat kan nog wel even duren. Te lang, vindt de gemeente. Het broedseizoen komt er immers weer aan en daarmee ook de overlast van meeuwen die hun nesten beschermen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over meeuwenoverlast.

Vanwege het spoedeisend belang hebben de gemeenten een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend. Naar verwachting zal de zaak binnen enkele dagen op de rol staan, tenzij de rechter geen reden ziet voor die versnelde procedure. in dat geval moet gewoon de bodemprocedure worden  afgewacht.

Leiden Politiek meeuwenoverlast


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×