(Foto: archief).

Dierenvoedselbank van start

Stichting Leiden Helpt gaat morgen van start met de dierenvoedselbank. Vanaf Goede Vrijdag kan iedereen langskomen in het Leidsch Trefpunt aan de Willem Barentszstraat om spullen voor huisdieren te doneren. Over ongeveer twee weken moet de dierenvoedselbank echt open gaan.

Naast een kledingbank start Stichting Leiden Helpt nu ook met een dierenvoedselbank. De stichting roept dierenliefhebbers op om overtallige spullen in te komen leveren. “Het gaat niet alleen om voedsel. We kunnen alles gebruiken”, zegt Jo Verhoeven van Stichting Leiden Helpt. “Van dierenvoeding tot halsbanden en speeltjes, je kunt het zo gek niet bedenken.” De dierenvoedselbank is wel vooral op zoek naar benodigdheden voor ‘doorsnee’ huisdieren zoals honden, katten, vogels en knaagdieren. “Spinnen hebben bijvoorbeeld levende krekels nodig. Dat is voor ons moeilijk te bewaren. Daarom kunnen we niet alles in ontvangst nemen.”


Alex van Damme in gesprek met Jo Verhoeven van Stichting Leiden Helpt over de dierenvoedselbank.

Op Goede Vrijdag is het Leidsch Trefpunt open van 09:00u tot 15:00u. De organisatie hoopt dan al zoveel mogelijk spullen binnen te krijgen. Maar ook in de weken daarna kan men langskomen om iets te doneren. “De eerste paar weken zijn voor ons de opstartfase. Wanneer we na de verbouwing over een week of twee weer open gaan, gaat ook de dierenvoedselbank echt van start”, vertelt Verhoeven.

Mensen die bij Stichting Leiden Helpt zijn ingeschreven kunnen dan via een ruilsysteem ook spullen voor hun huisdier krijgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld cd’s, speelgoed of kleding meenemen dat een bepaalde waarde krijgt toegekend. Vervolgens kan voor dezelfde waarde iets uit de dierenvoedselbank worden meegenomen.

 

Leiden Leidsch Trefpunt stichtingleidenhelpt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×