Verhuizing naar Sportpark Boshuizerkade onbespreekbaar voor fusieclubs

In de zoektocht naar een gezonde toekomst voor het Leidse voetbal heeft de gemeente kwaad bloed gezet bij een drietal clubs dat tot nu toe juist volop meewerkte aan dat plan ‘Voetbal Vitaal’ waarbij de gemeente op verzoek van de clubs het voortouw heeft genomen. V.V. Leiden, FC Rijnland en GHC zijn het eens over een onderlinge fusie waarbij ook Korfbalvereniging Crescendo zich zal aansluiten.

Onbespreekbaar

Al die clubs zijn nu gevestigd op sportpark Morsch II en stellen als harde voorwaarde dat ze daar kunnen blijven. De gemeente heeft de fusieclub nu ingetekend op sportpark Boshuizerkade. “Het mag duidelijk zijn dat dit onbespreekbaar is voor de drie voetbalbesturen. Er is maar een sportcomplex waar de toekomstige fusieclub zich gaat vestigen en dat is Morsch II.”

Boshuizerkade

“Dat er iets moet gebeuren om het Leidse voetbal weer vitaal te krijgen staat niet ter discussie”, stelt het bestuur van v.v. Leiden na de laatste bijeenkomst van de projectgroep Voetbal Vitaal die afgelopen woensdagavond werd gehouden in Holiday Inn. “Maar afgelopen woensdag is ons een regiescenario gepresenteerd waar de fusievoetbalclub staat ingetekend op de Boshuizerkade en DIOK de velden van v.v. Leiden en FC Rijnland in gebruik gaan nemen.”

Morsch II

Dit tot verbijstering van de afgevaardigden van de fusievoetbalclub. “Nergens is ook maar iets terug te vinden van ons voorstel om korfbal en voetbal te combineren, nergens is terug te vinden dat onze leden in de ledenvergadering duidelijk hebben aangegeven dat er maar een locatie mogelijk is voor deze combinatie; Morch II!”

Vitale club

Volgens de besturen van de te fuseren clubs ontstaat er in hun voorstel een ‘multi sportcomplex’ op Morsch II, waarbij het terrein van Crescendo bovendien vrij komt voor de gemeente en er een middelgrote gezonde voetbalclub op Morsch II ontstaat die aan alle gemeente eisen voor een vitale club voldoet.

Dumpen

De voetbalbestuurders snappen wel waarom de gemeente tot deze indeling komt, maar gaan er niet in mee. “Bij een herindeling van de sportcomplexen blijft de Boshuizerkade leeg. Het sportpark is een miljoenenproject van slechte kwaliteit dat momenteel vrijwel leeg staat. Het is wel heel makkelijk om drie clubs die hebben aangegeven de gemeente te willen helpen door samen verder te gaan hier te ‘dumpen’. Ofwel, moeten drie meedenkende voetbalclubs de dupe worden van falend gemeentebeleid? Ons antwoord is NEE!”

Ledenraadpleging

De voetbalclubs gaan de komende periode een aantal stevige gesprekken voeren met de gemeente. Leveren die niet het gewenste resultaat op, dat volgt er zo nodig een ledenraadpleging in de zomerperiode. “Het wordt een hete zomer voor de besturen, we rekenen op jullie steun”, aldus de vervolgen bestuurders.

Leiden Politiek Sport Voetbal Vitaal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×