Vanmorgen ondertekenden Topaz-bestuurder Joost Smit en wethouder Paul Laudy de koopovereenkomst voor de aankoop van het stuk grond aan de Arthur van Schendelstraat. (Foto's: Reanne van Kleef. Artist Impressions: PR).

Topaz bouwt nieuw woonzorgcentrum in Churchillpark

Zorginstelling Topaz is sinds vandaag eigenaar van een stuk grond in het Churchillpark. Begin 2017 start hier de bouw van een nieuw woonzorgcentrum. In 2018 moet het gebouw worden opgeleverd.

De nieuwbouw komt in de nieuwe woonwijk Churchillpark in Leiden-Zuid, op de plek van de voormalige noordelijke sportvelden tussen de Boshuizerkade en de Churchillaan. Vanmorgen ondertekenden Topaz-bestuurder Joost Smit en wethouder Paul Laudy de koopovereenkomst voor de aankoop van het stuk grond aan de Arthur van Schendelstraat.

In het wooncentrum kunnen 72 cliënten terecht. Daarbij is plaats voor 48 ouderen met dementie en 24 ouderen met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Alle cliënten hebben een eigen studio. Een woongroep van twaalf cliënten deelt gezamenlijk een huiskamer. Het woonzorgcentrum krijgt drie verdiepingen. Elke verdieping heeft een eigen buitenruimte met uitzicht op de voetbalvelden.

Een artist impression van het nieuwe woonzorgcentrum.

Topaz en de gemeente waren al enge tijd in overleg over het nieuwe woonzorgcentrum. “We zijn heel blij dat we nu met de gemeente het contract hebben kunnen ondertekenen. In het Churchillpark waar al nieuwe woningen zijn gebouwd, komt nu ook een mooie voorziening voor de oudere Leidenaar die niet meer zelfstandig kan wonen”, vertelt Smit. “Toen wij nieuwbouw wilden plegen, zei de gemeente dat dit wellicht een mooie plek voor ons zou zijn. Zo zijn we een aantal jaar met elkaar in gesprek geweest en dat is uitgemond in deze overeenkomst.”


Reanne van Kleef was aanwezig bij de ondertekening en sprak met Topaz-bestuurder Joost Smit over het nieuwe woonzorgcentrum.

“De wethouder Bouw is altijd superblij om in een modderpoel te staan waar we weer iets gaan bouwen, maar dit is wel heel bijzonder,” zegt wethouder Laudy. “Hier wordt straks zorg geleverd aan kwetsbare, vaak oudere mensen die zorg nodig hebben in onze stad. Vandaag vieren we dat we hier samen met Topaz zo’n ontwikkeling kunnen maken en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Naast de 56 woningen die onlangs in het Churchillpark zijn gerealiseerd en het nieuwe wooncentrum van Topaz, komen er nog zo’n honderd woningen in de nieuwe Leidse wijk. “Daarmee ontstaat in Zuidwest, op een plek die best wel lang heeft braak gelegen, een hele mooie nieuwe woonwijk en een mooie kans voor mensen om op een prachtige plek te wonen”, aldus de wethouder.


Reanne van Kleef sprak met bouwwethouder Paul Laudy over het nieuwe woonzorgcentrum van Topaz en over de ontwikkeling van het Churchillpark.

 

Leiden churchillpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×