V&D pand wordt pop-up warenhuis

Over drie weken opent aan de Aalmarkt waarschijnlijk een pop-up warenhuis in het voormalige V&D-pand. Het Centrummanagement Leiden en het Cultuurfonds Leiden onderzoeken de haalbaarheid voor een tijdelijke invulling in de maanden juli en augustus. In de etalages en op de begane grond komt dan een pop-up concept waar kunst, cultuur en retail samenkomen. Eigenaar asr vastgoed is akkoord.

De Stichting Centrummanagement Leiden en het Cultuurfonds Leiden willen er op deze manier voor zorgen dat tijdens de zomermaanden de doorstroming tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat weer op gang komt. De organisaties nodigen uiteenlopende partijen uit om zich tijdelijk in het gebouw te vestigen. “Het is een unieke centrale locatie in de Leidse binnenstad”, zegt vestigingsadviseur Leidse binnenstad Hans Gennotte van het Centrummanagement Leiden. Hij was tot het faillissement van V&D bedrijfsleider van het filiaal in Leiden.

Retailers en culturele initiatiefnemers kunnen zich tot en met zondag 19 juni aanmelden om een plek te huren in de 1500 m2 tellende partere. De minimale afname is 10 m2 of een veelvoud daarvan. Voorwaarde is dat de ruimte tijdens de openingstijden altijd bemand is in de hele periode juli en augustus. Die openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. De kosten bedragen tussen de 25,00 (voor Leidse belangstellenden) euro en de 27,75 (voor initiatieven van buiten Leiden) per m2 per maand.

Ook wordt er gekeken of er een open podium bij de monumentale trap kan komen waar muzikanten en theatermakers zich gratis kunnen presenteren.

Naast het pop-upconcept komt het voormalige warenhuis binnenkort ook beschikbaar voor (zeer) tijdelijke bewoning. Leegstandsbeheerder Camelot biedt in het gebouw woonruimtes aan van 20 tot 24 m2.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden pop-upwarenhuis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×