Wethouders Paul Laudy en Robert Strijk openen de Buurt (Foto's: J.P. Kranenburg en Chris de Waard).

De Buurt Leiden is open

De Buurt Leiden is vrijdagavond officieel geopend. Vanaf een meter of tien hoog sprak wethouder Laudy de menigte toe en samen met wethouder Strijk opende hij de nieuwe pop-up buurt naast het centraal station. De nieuwe ontmoetingsplek van Leiden is tot half september elke dag te bezoeken.


Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) opent samen met wethouder Robert Strijk (Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur) De Buurt Leiden. (Video: Chris de Waard)

Op het terrein van De Buurt start over drie maanden de bouw van De Lorentz. Volgens wethouder Laudy zou het zonde zijn om daar tot die tijd niets mee te doen. “De keus was tussen een terrein waar drie maanden niets mee gebeurt, of op zoek gaan naar een tijdelijke invulling. Ik ben heel blij dat er nu met De Buurt een super leuk initiatief is.”

Of het unieke project na afloop ergens anders in de stad een vervolg zal krijgen is nog niet duidelijk. “Er zijn niet zo veel bouwterreinen die op deze manier voor langere tijd vrijkomen. Maar als het bevalt denk ik dat het zeker de moeite waard is om te kijken of we dit vaker kunnen organiseren”, aldus de wethouder.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/269736818″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak met wethouder Laudy over de opening van De Buurt.

Organisator Trudy Kwik is enorm trots op wat er door het team is neergezet. Vorige week zei ze nog dat er 48 uur in één dag zaten en dat bleek achteraf ook wel echt nodig te zijn. “Het staat bijna helemaal. Aan het evenemententerrein moet nog wel wat gebeuren. Dat doen we volgende week. Maar vanaf nu is iedereen van elf uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds elke dag welkom in De Buurt.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/269736830″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak met organisator Trudy Kwik over de opening van De Buurt.

De Buurt biedt een plek aan een hele serie activiteiten, evenementen, pop-up-restaurants, winkeltjes, sport en zelfs een stadsstrand. De toegang is gratis.

Foto’s J.P. Kranenburg:

Foto’s Chris de Waard: 

Advertentie

Cultuur debuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×