Het grootste pop-up warenhuis van Nederland heeft vanmorgen de deuren geopend in het voormalige V&D-pand. (Foto's: Chris de Waard).

Pop-up warenhuis zoekt nog ondernemers

Het pop-up warenhuis in het V&D-pand is vanmorgen opengegaan. In totaal zijn er nu 23 deelnemende winkeliers en culturele organisaties, maar doordat er enkele bedrijven op het laatste moment zijn afgehaakt, is er nog plek voor een aantal belangstellende ondernemers die er de komende maanden hun waren willen verkopen. Zij kunnen zich melden bij het Centrummanagement Leiden.

Chris de Waard stond om 10.00 uur voor de deur van het Pop-up Warenhuis Leiden en sprak met Erwin Roodhart en Hans Gennotte van Centrummanagement Leiden, wethouder Strijk van cultuur en economie en met enkele pop-up winkeliers.

Het pop-up warenhuis is vanaf nu zeven dagen per week open in de maanden juli en augustus. Als in de loop van die periode blijkt dat vastgoedeigenaar asr het gebouw pas later nodig heeft, blijft het tijdelijke warenhuis langer open. Het wordt dan ook mogelijk om per maand een plek af te nemen.

In het pop-up warenhuis in van alles te koop en te doen. Zo heeft Bakkerij Van Maanen de voormalige ruimte van La Place in gebruik genomen en ook literatuurshop AKO heeft er een winkeltje geopend. Griffioen Precious Presents verkoopt zijn zilver de komende maanden niet alleen aan het bedrijfsleven, maar ook aan particulieren en Claudia de Zeeuw van conceptstore Eduard heeft er een tassen outlet van het Zwitserse merk FREITAG. Ze vult de vierkante meters samen met bloemenboot De Watertuin.

Economie Leiden pop-upwarenhuis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×