(Beeld: Wikimedia).

VVD Leiden wil geen Airbnb in sociale huurwoningen

Airbnb geeft mensen de mogelijkheid om een gedeelte van hun huis tijdelijk te verhuren aan reizigers. De landelijke trend is dat dit ook steeds meer in sociale huurwoningen gebeurt. De VVD Leiden vindt dat zeer onwenselijk. “We willen weten of dit ook in Leiden aan de orde is en zo ja, in welke mate”, zegt VVD-raadslid Juliette Gilissen. “Vervolgens moeten we dan kijken wat we daar aan kunnen doen. Want wij willen niet dat sociale huurwoningen die met belastinggeld worden betaald, als concurrent van lokale hotels gaan werken.”

Ook vindt de VVD dat als mensen in een sociale huurwoning kennelijk ruimte over hebben om te verhuren, zij zouden moeten verhuizen naar een kleiner ruimte en plaats moeten maken voor anderen die de ruimte wel heel hard nodig hebben.

De fractie gaat een plan indienen bij het college om te onderzoeken wat op dit moment de stand van zaken in Leiden is en hoe ongewenst verhuur eventueel kan worden tegen gegaan. “Ik realiseer me goed dat de sociale huurwoningen van de woningcorporaties zijn en niet direct onder het regime van de gemeente vallen. Maar het lijkt me wel verstandig dat het college met de corporaties in gesprek gaat als blijkt dat er een groeiende aanwas is van Airbnb in sociale huurwoningen”, aldus Gilissen.


Reanne van Kleef sprak met VVD-raadslid Juliette Gilissen over Airbnb in sociale huurwoningen.

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×