Hekken voor de Morspoort moeten fietsers behoeden voor een flinke valpartij. (Foto's: Chris de Waard).

Morspoort niet meer onderdoorfietsbaar

De herinrichting van Park de Put bij de gelijknamige molen en ook die van het Morspoortplein nadert de voltooiing. Het gebied is op de schop gegaan in het kader van de aanleg van het Singelpark dat door de aanpassingen straks meer één geheel vormt, omdat je via de tuin van museum Volkenkunde straks makkelijk langs het water kunt blijven wandelen richting Molen de Put.

Puntje van aandacht is de onderdoorfietsbaarheid van de Morspoort. Als je vanaf de kant van de parkeergarage aan komt fietsen leek er tot enkele dagen geleden niets aan de hand en zouden fietsers zomaar onder de poort door kunnen fietsen. Dat is echter niet meer de bedoeling. Rond de poort is een plateau aangelegd, waardoor het net lijkt of de Morspoort op een verhoging is geplaatst.

Aan de kant van de singel is echter nauwelijks hoogteverschil aangebracht, terwijl aan de andere kant van de poort een flinke drempel is opgeworpen. Nietsvermoedende fietsers zouden daardoor zo de ‘afgrond’ in kunnen storten. Om dat te voorkomen heeft de gemeente er hekken voor te laten zetten tot er een blijvende veilige oplossing is.

Leiden Politiek morspoort Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×