Morspoort niet meer onderdoorfietsbaar

11

De herinrichting van Park de Put bij de gelijknamige molen en ook die van het Morspoortplein nadert de voltooiing. Het gebied is op de schop gegaan in het kader van de aanleg van het Singelpark dat door de aanpassingen straks meer één geheel vormt, omdat je via de tuin van museum Volkenkunde straks makkelijk langs het water kunt blijven wandelen richting Molen de Put.

Puntje van aandacht is de onderdoorfietsbaarheid van de Morspoort. Als je vanaf de kant van de parkeergarage aan komt fietsen leek er tot enkele dagen geleden niets aan de hand en zouden fietsers zomaar onder de poort door kunnen fietsen. Dat is echter niet meer de bedoeling. Rond de poort is een plateau aangelegd, waardoor het net lijkt of de Morspoort op een verhoging is geplaatst.

Aan de kant van de singel is echter nauwelijks hoogteverschil aangebracht, terwijl aan de andere kant van de poort een flinke drempel is opgeworpen. Nietsvermoedende fietsers zouden daardoor zo de ‘afgrond’ in kunnen storten. Om dat te voorkomen heeft de gemeente er hekken voor te laten zetten tot er een blijvende veilige oplossing is.

Delen

11 reacties

   • Wat ik jammer vind, is dat er bij het trapje aan de kant van de kazerne geen leuning is gemaakt. Mensen die niet in een rolstoel zitten, maar wel slecht ter been zijn, worden ‘gedwongen’ om de poort heen te lopen. Zo bestaat de kans dat ze door een fietser of auto worden aangereden. Ben benieuwd of de gemeente hier nog iets op verzint.

 1. Ja hoor de welbekende bodemloze put bij de gemeente Leiden als je er nou een mooie gleuf er in maakt kan die als spaarpot fungeren……

 2. Frans Schroder op

  Waarom al die lelijke hekken en goed duidelijk bord is toch voldoende. Mensen die overal maling aan hebben dus gewoon doorrijden nemen zelf het risico om op de platte bek te gaan

 3. Ja de gemeente Leiden heeft weer eens goed nagedacht – het singelpark een klein stukje met een paar bomen en pad noemen we een park nou ja zeg.
  Wat betreft de Morspoort – fietsers kunnen er niet door en om dit te voorkomen plaats je tijdelijk lelijke hekken, als er nu nog over nagedacht moet worden hoe dat aan te geven dan vraag je je toch af wat voor malloten er op het stadhuis zitten lijkt mij heel eenvoudig zonder die lelijke hekken denk maar eens na ambtenaren en raad als u dat kunt.
  Nu je als fietser niet meer dor de Morspoort kunt mag je schijnbaar door het “park” fietsen, als wandelaar moet je opletten om niet voor de sokken gereden te worden, of is het niet meer de bedoeling dat er mensen daar wandelen?

 4. Het veldje met speeltoestellen is nu een leeg veldje zonder speeltoestellen. Gaat het nog wat worden?
  Vrees (zoals al eerder aangegeven) dat singelpark op papier heel groen, maar in praktijk heel weinig (extra) groen gaat opleveren. Het heeft dan wel tonnen gekost, maar of we er als stad op vooruitgaan?
  Wie het weet, mag het zeggen…

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline