Anti-pietenprotest in Leiden toegelicht

Onder het motto ‘Tot hier en niet verder!’ organiseert de linkse organisatie Doorbraak op zondag 30 oktober in Leiden een bijeenkomst over de protestactie die tijdens de nationale intocht van Sinterklaas op 12 november in Maassluis wordt gehouden tegen Zwarte Piet.

De bijeenkomst maakt deel uit van een serie bijeenkomsten verspreid over Nederland. Jerry Afriyie, een van de initiatiefnemers van de beweging tegen Zwarte Piet, zal tijdens de bijeenkomst uit de doeken doen wat de plannen van die beweging zijn bij de komende intocht.

Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een film vertoond over de strijd tegen de Zwarte Piet-figuur. Daarna vindt een powerpointpresentatie plaats, waarbij Afriyie onder meer zal ingaan op de geschiedenis van de strijd tegen Zwarte Piet, op de daarbij geboekte overwinningen, en op repressie tegen activisten tegen Zwarte Piet.

Aan de orde komt ook wat er op lokaal niveau tegen de volgens de beweging ‘racistische karikatuur’ kan worden ondernomen.

De bijeenkomst op 30 oktober vindt plaats in de Vrijplaats aan de Middelstegracht 36 en begint om 20.00 uur.

 

Leiden Zwarte Piet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×