(Foto: PR).

Marepieten spelen niet meer bij Leidse intocht

De Marepieten hebben hun medewerking aan het sinterklaasfeest zoals dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Centrummanagement Leiden stopgezet. Dit jaar spelen de Maretoeters daarom voor het eerst sinds de start van het Huis van Sinterklaas in 2003, toen nog in het Trouwstraatje, niet bij het tijdelijke verblijf van de goedheiligman in Leiden. Volgens de Marepieten denken andere Leidse Pietenbands er net zo over.

“Er is een einde gekomen aan een jarenlange traditie. Dit jaar zullen wij niet meer bij het Huis van Sinterklaas in Leiden optreden. Er is dit jaar door het Centrummanagement besloten dat bij de intocht en het Huis van Sinterklaas in Leiden de hulpjes van Sint voor vijftig procent uit roetveegpieten bestaan en volgend jaar zelfs voor honderd procent,” aldus de Pietenband in een verklaring. “Zwarte Piet gaat dus bij de intocht en het Huis van Sinterklaas in Leiden verdwijnen.”

De Marepieten zeggen voor de Sinterklaastraditie te staan, inclusief Zwarte Piet,  en willen niet als roetveegpieten optreden. “We hebben een leuke en gezellige tijd bij het Huis van Sinterklaas gehad en heel veel kinderen en ouders laten zingen en dansen maar roet, kleur en smaak, daar willen De Marepieten niet aan mee doen,”zegt woordvoerder Leo de Vogel namens de Maretoeters. “We gaan ons concentreren op andere leuke sinterklaasevenementen in Leiden en ver daar buiten, waar Zwarte Piet wel nog welkom is!”

Advertentie

Leiden Maatschappij Zwarte Piet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×