(Archieffoto reconstructie: Ricardo Bakker).

Vierde verdachte opgepakt in liquidatiezaak Rooseveltstraat

Afgelopen woensdag heeft de politie in alle vroegte in een woning in Amsterdam een 29-jarige man van zijn bed gelicht die in verband wordt gebracht met het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden op dinsdag 14 juni van dit jaar. Het 50-jarige slachtoffer van het schietincident bezweek twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De recherche kwam de 29-jarige Amsterdammer op het spoor gedurende het onderzoek. Hij werd omstreeks 6.00 uur in een woning in Amsterdam aangehouden. Ook werden er onder leiding van rechters-commissaris in drie panden in Amsterdam doorzoekingen gedaan. Hierbij werden gegevensdragers voor onderzoek in beslag genomen.

De 29-jarige Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord. Onderzocht wordt welke rol hij heeft gespeeld bij het dodelijk schietincident.

Eerdere aanhoudingen

Eerder werden er in dit politieonderzoek al drie verdachten aangehouden. Op donderdag 21 juli werden een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. De rechtbank besloot tijdens de pro forma-zitting op 3 november dat het voorarrest van de twee met 90 dagen werd verlengd. Op dinsdag 16 augustus werd een derde verdachte, een 30-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. Hij zit niet meer vast.

Oproep getuigen

De politie is ondanks de vier aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het motief van het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden. Wie meer informatie heeft, kan bellen met de recherche in Leiden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden liquidatiegieterijstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×