De kerstmarkt op de Nieuwe Rijn is populair in Nederland. Op sommige lijstjes staat onze kerstmarkt zelfs op de eerste plaats. Reden voor de gemeente om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, (Foto: Chris de Waard).

Leiden neemt extra veiligheidsmaatregelen rond kerstmarkt

Naar aanleiding van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn waarbij gisteren 12 doden en tientallen gewonden zijn gevallen, heeft de gemeente Leiden besloten om extra veiligheidsmaatregelen te nemen rond de drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn.

Welke maatregelen er genomen worden wil burgemeester Lenferink niet precies zeggen: “Dat doen we in dit soort situaties nooit. We letten bij evenementen altijd al goed op de veiligheid, maar we hebben vanmorgen toch nog eens goed gekeken of de maatregelen die we al genomen hadden volstaan. We hebben geconstateerd dat we nog wel wat extra kunnen doen. Maar de stad gaat niet op slot.”

Chris de Waard prak vanmiddag met burgemeester Lenferink over de  veiligheidsmaatregelen bij de Leidse kerstmarkt.

Leiden Politiek kerstmarkt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×