Enorme zakken met nat zand moeten voorkomen dat bijvoorbeeld een vrachtwagen het kerstmarktterrein in Leiden kan oprijden. Om de veiligheidsmaatregel een beetje op te fleuren zijn er kerstbomen in de zakken gepland. (Foto's: Chris de Waard).

Zandzakken als bescherming kerstmarkt

Zware zandzakken moeten voorkomen dat bijvoorbeeld een vrachtwagen het gebied in kan rijden rond de Nieuwe Rijn. Daar is tot en met de kerstdagen de populaire drijvend kerstmarkt met aan de andere zijde van de Koornbeursbrug tot 8 januari de drijvende schaatsbaan.

Eerder deze week vertelde burgemeester Lenferink al in het Sleutelstad radioprogramma NIEUWS071 dat de situatie rond de kerstmarkt nog eens goed tegen het licht was gehouden naar aanleiding van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Ook kondigde hij toen al extra veiligheidsmaatregelen aan. Die zijn nu dus ook genomen.

112 Sleutelstad Leiden kerstmarkt


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×