(Foto: PR).

Kerstmarkt Leiden trekt ook dit jaar meer bezoekers

De drijvende kerstmarkt in Leiden heeft dit jaar zo’n 123.000 bezoekers getrokken. Nog niet eerder werd de markt aan de Nieuwe Rijn zo drukbezocht. Van 11 tot en met 20 december konden bezoekers daar terecht voor allerlei winterse producten en cadeaus in de chaletjes op het Leidse grachtenwater.

De markt is de enige drijvende kerstmarkt in Nederland en eindigde mede daardoor op plek vier in de top vijf van leukste kerstmarkten in het blad Vogue. Leiden liet daarmee bijvoorbeeld de kerstmarkt in Praag achter zich. De kermis en ijsbaan waren ook dit jaar een populaire toevoeging aan de markt.

Jan Smit
Jan Smit trok met zijn optreden op de Leidse kerstmarkt veel bezoekers. ”Ik vond het erg leuk om te doen. Ik kreeg een warm ontvangst op een prachtige kerstmarkt”, aldus de zanger. Verder zijn er opnames gemaakt op de markt voor de VPRO kinderserie ‘Alleen op de wereld’.

‘Enorme aantrekkingskracht’
Ook projectleider evenementen Roy Zitman van het Centrummanagement Leiden is blij met het resultaat. ”We kijken terug op een zeer geslaagd evenement met een enorme aantrekkingskracht voor de binnenstad van Leiden”, aldus Zitman. “We realiseren ieder jaar een groeiend aantal bezoekers die niet alleen de kerstmarkt maar ook de binnenstad bezoeken. Horeca, winkels en musea worden goed bezocht, omdat Leiden in deze periode een mooi totaalaanbod heeft waardoor de stad zeker het bezoeken waard is.”

Advertentie

Economie Leiden kerstmarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×