Armin van Buuren in de tuin van de monumentale Villa Antoinette die mogelijk moet wijken voor een nieuw busstation aan de achterkant van station Leiden Centraal. (Foto: Emile van Aelst).

Armin van Buuren roept op tot verzet tegen verplaatsing busstation

“Het is echt heel ernstig wat hier gebeurt. Ik denk echt dat de hele stad in opstand zou moeten komen. Wat hier gaat gebeuren is schadelijk voor het verkeer, schadelijk voor onze schoolgaande kinderen, schadelijk voor het milieu, schadelijk voor een monument en schadelijk voor de plek waar Ramses Shaffy heeft gewoond.” Aan het woord is de Leidse ereburger Armin van Buuren die tegenover de plek woont waarheen het busstation mogelijk wordt verplaatst. Armin: “Als de gemeente mij wegzet als zeurende burger weet ik niet of ik wel ereburger wil zijn”.

Chris de Waard in gesprek met Armin van Buuren over de mogelijke verplaatsing van het busstation naar het Terweepark.

De wereldberoemde dj maakt zich kwaad op de gemeente Leiden. Die wil de verhuizing van de bussen er in zijn ogen doorheen drukken omdat de grond waar het busplatform nu nog ligt al aan bouwbedrijven is verkocht of toegezegd. Dat de gemeente recent extra tijd uittrok voor de besluitvorming zegt hem weinig: “Het voelt voor mij alsof het al een voldongen feit is. Er komt straks een besluit waaruit blijkt dat er toch maar één optie is. Verplaatsen naar de achterzijde.  Dat is de indruk die ik als burger krijg.”

Van Buuren wil zich de komende tijd nadrukkelijker in de discussie gaan mengen. “Ik ga me echt inzetten voor een heldere discussie hierover. Ze zullen de komende maanden nog heel veel van me gaan horen. Dit kan gewoon niet. Een kind kan zien dat hier geen busstation past, tenzij de villa plat gaat. maar dan heb je dus nog steeds te maken met al die schoolgaande kinderen op de fiets en honderd bussen per kwartier. Ik maak me gewoon ernstig zorgen over de situatie en dan wordt je dus door de gemeente weggezet als zeurende bewoner.”

Leiden Politiek busstation busterminal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×