Verplaatsing busstation van de baan

3

De nieuwe busterminal bij Leiden Centraal wordt ontwikkeld op de huidige locatie. Dat heeft het college besloten. “Uit de eerste verkenningen van de locaties die zijn aangedragen tijdens het participatietraject blijkt dat er geen nieuwe haalbare locatie in beeld is gekomen,” licht wethouder Laudy het collegebesluit toe.

Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Laudy over het besluit om het busstation op de huidige locatie te ontwikkelen.

Op dinsdag 26 september is een informatieavond in het kader van het participatietraject. Op die avond, die de status van afrondende bijeenkomst krijgt, worden betrokkenen en andere belangstellenden bijgepraat over de keuze.

Sleutelstad zond de persconferentie van wethouder Laudy live uit.

De meeste politieke partijen in Leiden reageren positief op het besluit. “Verplaatsing busstation naar het Terweepark was een bizar plan,” zegt CDA-raadslid Roeland Storm bijvoorbeeld. “Wij hebben vanaf het begin de visie neergezet dat bij de ontwikkeling van het stationsgebied het Openbaar Vervoer centraal moet staan. De verplaatsing van het busstation naar het Terweepark past totaal niet in die visie. Het zou ten koste gaan van het aantal busreizigers, verkeersveiligheid op de Rijnsburgerweg en het schaarse groen dat aan de Rijnsburgerweg aanwezig is. Ik ben blij dat dit naar het rijk der fabelen is gewezen.”

Fractievoorzitter Gijs Holla van de PvdA Leiden is blij dat het Terweepark groen blijft. “Wat ons betreft is de verplaatsing van het busstation definitief van de baan.

Ook D66-woordvoerder Eric Krijgsman is blij dat de omklap, zoals de verplaatsing lange tijd werd genoemd, niet doorgaat. “Ik ben tevreden met het verstandige besluit van het college om het busstation op de huidige locatie te ontwikkelen.” GroenLinks-fractievoorzitter Walter van Peijpe spreekt van een verstandig besluit en ook de PvdA steekt een duim omhoog nu het busstation niet wordt verplaatst.

Delen

3 reacties

  1. Een Leids burger op

    Het werd tijd dat het “gezonde” verstand nu eens een keer doorbreekt bij de gemeenteraad op dit punt.

  2. Een heel verstandig besluit. Voor deze omklap moest een te klein parkje met 44 bomen worden leeggehaald. Bovendien moest een oude villa worden gesloopt. De huidige locatie van het busstation moet wellicht verder worden aangepast, maar daar is ruimte voor.

  3. Prima besluit. Wellicht het kan het huidige busstation compacter ontworpen worden, het bestaat op dit moment voor het grootste deel uit leeg wegdek.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.