Reizigersvereniging waarschuwt voor te klein busstation

5

Het nieuwe busstation dat de gemeente Leiden wil realiseren aan de stadszijde van treinstation Leiden Centraal is te klein. Daarvoor waarschuwt Rover. Dat is de vereniging voor reizigers in het openbaar vervoer.

“De uitgangspunten voor het nieuwe busstation in Leiden hebben tot gevolg dat er een busstation komt dat veel te klein is,” stelt voorzitter Hans van Dam van Rover Holland Rijnland. “Er zullen tien buslijnen geschrapt moeten worden, waaronder de Keukenhoflijn. Ook is er geen plaats voor bussen die de NS bij calamiteiten op het spoor moet inzetten. Het busstation is niet uitbreidbaar en daarmee niet toekomstvast.”

Het busstation zoals het nu op de tekentafel ligt is voor Rover onaanvaardbaar. Van Dam: “Het beoogde compacte busstation aan de stadszijde is in oppervlakte groter dan het beschikbare terrein in het Terweepark waar de gemeente het busstation eerder wilde realiseren. Maar zelfs dit grotere busstation kan de huidige dienstregeling al niet aan.”

Rover baseert zich op de onderzoeken die de gemeente Leiden in het kader van het participatieproces over het nieuwe busstation heeft laten uitvoeren. De reizigersorganisatie heeft deze bevindingen per brief aan de Leidse gemeenteraad kenbaar gemaakt. “We verwachten dat de plannen worden aangepast,” besluit Van Dam.

Delen
LeidenWalk

5 reacties

  1. Ik geloof dat ze bij de gemeente Leiden niet helemaal wakker zijn. Aan de ene kant pesten ze de auto de stad uit door overal betaald parkeren in te voeren (zelfs op bedrijventerreinen waar mensen naartoe komen om iets te verdienen i.p.v. uit te geven). Zorg dan wel dat er genoeg ruimte is voor OV, en dan het liefste “goed” OV. Want aan de betrouwbaarheid en dienstregeling schort ook nogal heel wat.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.