Summerjazz in de Leidse Hout wordt doorontwikkeld naar het breder geprogrammeerde Zomerjas Festival. (Archieffoto: Sleutelstad).

Summerjazz groeit door naar breed geprogrammeerd Zomerjas Festival

Vaarwel Summerjazz, welkom Zomerjas! Na zes edities Summerjazz heeft de organisatie besloten om het vanaf dit jaar over een andere boeg te gooien. Voorzitter Jeroen Sprangers legt het uit. “Soms moet je je identiteit herpositioneren. ‘Kill your darlings’. Zomerjas is niet een goedmakertje voor het wegvallen van Summerjazz, maar juist een doorontwikkeling. Een kiem voor iets nieuws. Het moet op termijn groter en beter worden van Summerjazz ooit was”.

De naam Zomerjas festival is uiteraard een vette knipoog naar Summerjazz Leiden zoals dat de afgelopen zes jaar werd gehouden. Maar het wordt breder qua programmering. Op die manier wil de organisatie meer publiek trekken dan met Summerjazz. “Mensen die het festival niet kenden, werden bij Summerjazz op het verkeerde been gezet. Ook daar programmeerden we al heel breed. Dat wordt nu alleen maar breder. Jazz blijft, maar het wordt echt een festival met verschillende muziekstijlen. Van klassiek naar jazz, met ook pop en elektro.

Het Zomerjas Festival een een groot podium waar in elk geval vier grote acts op zullen treden. Welke dat wordt binnen enkele eken duidelijk als de afspraken vastliggen. Op het festivalterrein in de Leidse Hout is verder volop ruimte voor een randprogrammering van cultuur en muziek door Leidse organisaties. “We zijn er al met een heleboel in gesprek,” zegt Sprangers. “We gaan ook niet alles opnieuw uitvinden. We bouwen voort op de traditie en ervaring die we bij Summerjazz Leiden hebben opgedaan”.

Bij die ervaring hoort ook het samen met de gemeente Leiden opstellen van gebruiksregels voor het park. Om schade die is te voorkomen in de toekomst te vermijden. In ruil daarvoor hoeft Summerjazz de schade van zo’n 15.000 euro niet te betalen die vorig jaar werd veroorzaakt toen vrachtwagens het gras in de Leidse Hout kapot reden omdat het hard geregend had.

Het Zomerjas Festival wordt net als Summerjazz een betaald festival. Kaartverkoop moet een flink deel van de kosten dekken, de rest komt uit de drankomzet. Die drankjes komen overigens uit ecoglazen. In tegenstelling tot Werfpop ziet Sprangers vooral de voordelen van herbruikbare glazen. “We hebben er bij Summerjazz al mee proefgedraaid en we hadden inderdaad wat minder baromzet. Maar ik denk dat dat ook komt door de manier waarop we het hadden ingericht. Dat gaan we nu anders doen”.

Het Zomerjas festival wordt gehouden op zaterdag 26 augustus in de Leidse Hout en duurt van 13.00 uur tot 23.00 uur. Website en andere uitingen zijn nog in ontwikkeling.

Advertentie

Cultuur Leiden SummerJazz zomerjas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×