(Foto's: PR).

Roy Ayers en Sabrina Starke op SummerJazz Leiden

SummerJazz Festival breidt dit jaar haar terrein uit. Twee weken eerder dan normaal, al op zaterdag 21 mei, vult de Leidse Hout zich met nationale en internationale artiesten, jazzy deuntjes, cultuur en nóg meer jeugdvermaak dan voorheen. Het festival biedt naast grote namen als Splendid, Roy Ayers en Sabrina Starke, ook aanstormend talenten als de Amerikaanse Nik West en Plaistow een podium.

Plattegrond Leidse HoutKleinkunst en cabaret
Naast (jazz)muziek kenmerkt SummerJazz Festival zich ook door een divers aanbod van optredens van kleinkunstenaars en cabaretiers en theatrale voorstellingen met onder andere gedichten van Jules Deelder, dansvoorstellingen en cabaret. Ook op SummerJazz dit jaar volop ruimte voor lokale initiatieven, regionale ondernemers en organisaties. Zo verwelkomt SummerJazz Festival ondernemers als De Veenfabriek, Studio Stuifmeel, het LIFF en Stadspodia op het festivalterrein en is dit jaar alle horeca in handen van Leidse ondernemers.

Studio StuifmeelKinderdorp
Nieuw dit jaar is het Kinderdorp. SummerJazz biedt dit jaar een uitgebreid programma voor kinderen van 6 t/m 14 jaar aan. In samenwerking met Studio Stuifmeel ontstaat er 21 mei een echt Kinderfestival, waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. Vestingmuren en uitkijktorens bouwen, kledingmakerij, een winkel waar kinderen hun eigen werkjes kunnen verkopen, en voor de oudere kinderen het bouwen van hun eigen chill-out- zone, er is van alles te doen! Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis naar binnen.

Summerjazz_logo_kleurGemina-galerij
Naast de brede culturele invulling, krijgen ook cliënten van Gemiva de mogelijkheid hun kunst te exposeren in een heuse Gemiva-Galerij op het terrein. De komende periode werken zij hard aan kunstwerken binnen het thema “SummerJazz Festival”.

Met de uitbreiding van het Festivalterrein wil de organisatie van SummerJazz meer beleving creëren voor de bezoekers. “De toevoeging van Het Theehuis, het podium De Waterlelie en de grote vijver zorgen voor een idyllischer terrein waarbij de natuur een grotere plek in kan nemen. Iet dat goed past bij de totaalbeleving van SummerJazz Festival”, zo laat de organisatie weten.

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 18,50 (kinderen t/m 14 jaar gratis!) en zijn te koop via www.summerjazz.nl of bij de Leidse  vestigingen van Plato, Velvet, Theehuis Leidse Hout en De Leidse Lente. Voor meer informatie én de laatste programma-updates kun je terecht op www.summerjazz.nl of volg je SummerJazz via Facebook of Instagram.

Cultuur Leiden SummerJazz


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×