Zwembad de Vliet leeg na breuk in waterleiding

1

De jaarlijkse opening van zwembad De Vliet dreigt zaterdag de mist in te gaan. In het water te vallen zou in dit geval juist goed zijn, maar daar ligt nu net het probleem. Bij graafwerkzaamheden naast het zwembad werd de waterleiding geraakt. Resultaat: een flinke fontein.

“Het bad lag er al heel goed bij en eigenlijk zouden vrijwilligers gisteravond voor het eerst dit seizoen in het water plonzen om een pop op te duiken uit het diepste deel van het bad,” zegt ‘Vlietvriend’ Ena van der Giessen. “Helaas, het water werd weggepompt, we konden er niet in. Er is een enorme hoeveelheid water uit het bad gehaald om het gat in de waterleiding te kunnen dichten”.

Vanmiddag moet duidelijk worden of het zwembad zaterdag alsnog open kan. Het lek moet worden gerepareerd en daarna moet het buitenbad opnieuw gevuld worden. Dat alleen al kost een aantal dagen. Vervolgens moet het water ook weer op temperatuur gebracht worden.

 

Delen

1 reactie

  1. Petra Hoogeveen op

    helaas weer externe factor die roet in het eten gooit! Plantsoenendienst slaat paal door leiding!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline