(Archieffoto: Chris de Waard).

Zwembad de Vliet leeg na breuk in waterleiding

De jaarlijkse opening van zwembad De Vliet dreigt zaterdag de mist in te gaan. In het water te vallen zou in dit geval juist goed zijn, maar daar ligt nu net het probleem. Bij graafwerkzaamheden naast het zwembad werd de waterleiding geraakt. Resultaat: een flinke fontein.

“Het bad lag er al heel goed bij en eigenlijk zouden vrijwilligers gisteravond voor het eerst dit seizoen in het water plonzen om een pop op te duiken uit het diepste deel van het bad,” zegt ‘Vlietvriend’ Ena van der Giessen. “Helaas, het water werd weggepompt, we konden er niet in. Er is een enorme hoeveelheid water uit het bad gehaald om het gat in de waterleiding te kunnen dichten”.

Vanmiddag moet duidelijk worden of het zwembad zaterdag alsnog open kan. Het lek moet worden gerepareerd en daarna moet het buitenbad opnieuw gevuld worden. Dat alleen al kost een aantal dagen. Vervolgens moet het water ook weer op temperatuur gebracht worden.

 

Leiden Sport zwembaddevliet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×