Langzaam maar zeker verandert het centrum van Leiden de komende anderhalve week in de Stad van de Stijl. (Foto's: Chris de Waard).

Eerste etalages van stijlvol motief voorzien

Nadat vorige week al het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein 107 was beplakt met de kleuren van De Stijl is vanaf vandaag het centrum van de stad aan de beurt. De banieren die overal in de stad staan zijn vervangen door vlaggen met aandacht voor de campagne ‘Mondriaan to dutch design’ en de eerste etalage is beplakt. Die van de Stadsgehoorzaal aan de Breestraat.

Chris de Waard nam een kijkje bij het beplakken van de eerste ramen in het centrum. Die van de Stadsgehoorzaal aan de Breestraat.

Leiden Marketing en Centrummanagement Leiden hebben de afgelopen periode de winkeliers en ook enkele instellingen in de binnenstad opgeroepen om zich te melden voor een stijlvol beplakte etalage. Meer dan twintig hebben zich inmiddels gemeld. Dan kan overigens nog steeds via info@destijlinleiden.nl.

Marcel Steenbergen van het Leidse reclamebedrijf Joor It heeft er deze en volgende week zijn handen aan vol. “Maar gelukkig is het nu wel lekker weer”, lacht hij terwijl hij weer een kleurige strook aanbrengt op een van de ruiten van de Stadsgehoorzaal. Vergeleken met het beplakken van het oude belastingkantoor is dit een fluitje van een cent. “Toen hing ik met een college 27 uur verdeeld over twee dagen in een glazerwassersbakje. Niet alleen op grote hoogte, maar binnen vier uur tijd hebben we toen ook regen, hagel en sneeuw gehad.”

Cultuur Leiden destijl stijl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×