De uitingen in het kader van de viering van 100 jaar De Stijl duiken op steeds meer plekken in Leiden op. (Foto's: Chris de Waard).

Stijl-aankleding verovert centrum van Leiden

Op steeds meer plekken in het centrum van Leiden wordt duidelijk dat Leiden dit jaar viert dat 100 jaar geleden De Stijl werd opgericht in de sleutelstad. De combinatie van de kleuren blauw, geel rood, zwart en wit duiken op in en op winkeletalages, op de ramen van culturele en andere instellingen instellingen en ook de horeca laat zich niet onbetuigd.

“En het is nog niet af hoor,” laat Mincke Pijpers van Leiden Marketing weten. “Ons eigen pand aan de stationsweg wordt ook op de tweede etage beplakt en ook Molen de Valk komt er nog aan.”

Morgen hebben Meelfabriek-eigenaar Ab van der Wiel en directeur Margot Simons ook weer overleg over het aankleden van de fabriek in transformatie. “Als de gemeente het allemaal niet te moeilijk maakt, gaat we ons plan ook uitvoeren.” Vorig jaar kwam Van der Wiel al met een plan om de fabriek op te vrolijken met de kleuren van De Stijl, maar toen bleek dat de procedure voor goedkeuring wel 26 weken zou duren. Toen verdween het plan in een la, maar daar is het recent toch weer uitgehaald.

Cultuur Leiden destijl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×