(Foto: Gemeente Voorschoten).

Kortebaandraverij Voorschoten zaterdag in Van Beethovenlaan

Komende zaterdag worden met drie weken vertraging de Voorschotense Paardendagen afgesloten met de kortebaandraverij in de Van Beethovenlaan. De straat is die dag daarom afgesloten voor al het verkeer. De kortebaan zou eigenlijk op de laatste vrijdag van juli worden gehouden, maar moest vanwege de extreem hoge temperaturen worden afgelast. Net als vorig jaar trouwens. Toen lukte het de organiserende Stichting paardensport Voorschoten niet om een nieuwe datum te vinden. Dit keer dus wel. De draverij moest nog voor het einde van de vakantie worden gehouden, omdat de Van Beethovenlaan daarna op de schop gaat en daardoor niet beschikbaar is voor de wedstrijden.

Zaterdagmiddag verschijnt aan de start van de kortebaandraverij een deelnemersveld op internationaal topniveau. Zo meldt de Stichting paardensport Voorschoten. Naast het kijken naar de draverij zelf, zijn er tal van traditionele onderdelen zoals de mogelijkheid om op de paarden te wedden, hapjes en drankjes. Voor de kinderen is er een speelweide met speeltoestellen en wordt er bovendien een extra attractie neergezet.

De kortebaan draverij van Voorschoten begint zaterdag om 13.00 uur. Om 13.30 uur volgt de eerste start.

Sport Voorschoten paardenmarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×