Burgemeester Pauline Bouvy en voorzitter Cees Bijloos bij het koekslaan. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Paardendagen Voorschoten veel drukker

Het deed een beetje pijn bij het organiserend comité en ook in het dorp stond niet iedereen meteen te juichen, maar de wijziging die dit jaar is doorgevoerd bij de Voorschotense Paardenmarkt lijkt een gouden greep. De markt wordt voortaan niet meer gehouden op 28 juli, maar op de laatste zaterdag van de maand. De kortebaandraverij is voortaan op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de paardenmarkt. Doordat beide onderdelen nu op verschillende dagen worden gehouden, komen ze allebei beter tot hun recht.

Chris de Waard was vanmorgen al vroeg in Voorschoten en maakte op de Paardenmarkt een uitgebreide reportage met daarin gesprekjes met burgemeester Bouvy, voorzitter Cees Bijloos, cultuurwethouder Nanning Mol, bezoekers,  Thijs van Leeuwen die zijn jeugd doorbracht in de Voorstraat, handelaren en met een van de laatste hoefsteden die dat vak in Nederland nog dagelijks uitoefent.

Dat zaterdag ook voor de paardenhandelaren goed uitkomt, bleek wel. Met een aanvoer van 171 paarden, pony’s en ezels werd een nieuw record neergezet, zo kon een trotse voorzitter Cees Bijloos van de Stichting Comité Paardenmarkt Voorschoten melden.

De paardenmarkt bracht vanmorgen al vroeg veel volk op de been in Voorschoten. De verplaatsing naar de laatste zaterdag van juli blijkt een gouden greep.

Cultuur Voorschoten paardenmarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×