(Foto's: Voorschotense Oldtimer Vereniging).

Weekend van Voorschoten komt er aan

Het 19e Weekend van Voorschoten is in aantocht. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september staat het centrum van Voorschoten weer in het teken van alles wat Voorschoten tot Voorschoten maakt. Modeshows, de Oldtimerdag, de openstelling van veel monumenten en een vrijwilligersmarkt.

Het Weekend vindt zoals altijd plaats in het tweede weekeinde van september. Een van de vaste onderdelen is de Oldtimerdag die op zondag 10 september alweer de 24e editie beleeft in het historisch centrum van Voorschoten. De Voorschotense Oldtimer Vereniging die het event organiseert laat weten dat er nog plek is voor een beperkt aantal deelnemers. Die kunnen zich nog tot uiterlijk 5 september inschrijven via www.vovnieuws.nl.

De oldtimers zijn niet alleen door het publiek te bewonderen als ze opgesteld staan in de Voorstraat. Eerst is er een puzzelrit die van start gaat bij De Gouden Leeuw aan de Veurseweg 80 in Voorschoten. daar wordt vanaf 9.30 uur verzameld. Om 13.00 uur komen de historische voertuigen aan in de Voorstraat. Het gaat overigens niet alleen om auto’s, ook brommers en motoren zijn welkom. Voor VOV-leden is het evenement gratis en niet-leden betalen tien euro.

Rond 16.00 uur wordt bij de VOV-kraam de publieksprijs uitgereikt aan de eigenaar van het voertuig dat door het publiek gekozen is als het mooist of het meest bewonderd.

 

Cultuur Voorschoten hetweekend


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×