Hudson’s Bay Leiden komt volgende week met openingsdatum

21

Volgende week maakt Hudson’s Bay bekend wanneer het warenhuis in Leiden de deuren aan de Aalmarkt en de Breestraat opent. De verbouwing van het voormalige V&D-pand is klaar en de naam prijkt inmiddels ook op de gevel van het warenhuis. De datum 24 augustus die al weken rondzingt, klopt niet. Dat heeft een woordvoerder van de Canadese warenhuisketen vandaag aan Sleutelstad laten weten. “Die datum hebben wij zelf ook nooit gecommuniceerd.”

Ook het warenhuis in Amsterdam die overal wordt aangekondigd voor 17 augustus is pas op een later moment.

In Amsterdam opent Hudson’s Bay in een heel nieuw pand aan het Rokin.

De Leidse vestiging is de tweede van tien warenhuizen die de Canadese keten in ons land opent. Amsterdam is als eerste aan de beurt. Aan het Rokin opent daar de ‘flagshipstore’ in een gloednieuw pand.

Horeca

In Amsterdam komt een bijzonder restaurant gerund door chef-kok Ron Blaauw. Het gaat om Nacarat dat gerechten uit het Midden-Oosten gaat serveren. In Leiden en de overige vestigingen van Hudson’s Bay komen restaurants van La Place. Die keten was onderdeel van V&D, maar werd na het faillissement verkocht aan Jumbo. In Leiden krijgt La Place een vestiging op de bovenste verdieping. Op de begane grond keert het restaurant niet terug.

Overige warenhuizen
Na Leiden en Amsterdam opent Hudson’s Bay steeds twee vestigingen per week. Breda en Rotterdam openen op 31 augustus, Den Haag en Maastricht op 7 september en Almere en Zwolle op 14 september. Den Bosch en Tilburg gaan als laatste open. Op 21 september.

Delen

21 reacties

  1. In de gemeenteberichten van het Leids Nieuwsblad staat dat Hudson Bay (de werkelijke benaming) pas 21 september open gaat, dus dat betekent voor de overige Baby’s, dat deze ook pas eind september, of misschien pas begin oktober open gaan…

    • Beter kun je je afvragen of deze Canadese retailer openblijft in Leiden en elders. Afgezien van een megaverlies afgelopen jaar willen enkele activistische aandeelhouders de de europese activiteiten van HBC laten afstoten. Zij willen de productiviteit per m2 verhogen, de schuldenpositie (!) afbouwen en meer winst uit vastgoed activiteiten halen. Het management van HBC beweert een goed contact te hebben met deze aandeelhouders, maar het kan een teken aan de wand zijn. De retail wereld wordt meer en meer belaagd door predatoire online reuzen als Amazon. Alleen al in de V.S. zullen meer dan 30.000 winkels verloren gaan door deze Jeff Bezos baby die als één der rijken op aarde floreert op het gratis geld van en manipulatie van de vrije markt door de corrupte centrale banken van Mario Draghi en Janet Yellen. Zal dit proces aan Europa voorbijgaan. Amazon heeft al plannen hier neer te strijken. De vraag is en blijft wat Hudson Bay voor innovatief concept in dit land gaat neerzetten en of zij een cash cow voor de aandeelhouders gaat worden. De tijd zal het leren.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline