Hudson's Bay opent volgende week de deuren in Leiden. Morgen is als eerste Amsterdam aan de beurt. (Foto's: Chris de Waard).

Hudson's Bay Leiden komt volgende week met openingsdatum

Volgende week maakt Hudson’s Bay bekend wanneer het warenhuis in Leiden de deuren aan de Aalmarkt en de Breestraat opent. De verbouwing van het voormalige V&D-pand is klaar en de naam prijkt inmiddels ook op de gevel van het warenhuis. De datum 24 augustus die al weken rondzingt, klopt niet. Dat heeft een woordvoerder van de Canadese warenhuisketen vandaag aan Sleutelstad laten weten. “Die datum hebben wij zelf ook nooit gecommuniceerd.”

Ook het warenhuis in Amsterdam die overal wordt aangekondigd voor 17 augustus is pas op een later moment.

In Amsterdam opent Hudson’s Bay in een heel nieuw pand aan het Rokin.

De Leidse vestiging is de tweede van tien warenhuizen die de Canadese keten in ons land opent. Amsterdam is als eerste aan de beurt. Aan het Rokin opent daar de ‘flagshipstore’ in een gloednieuw pand.

Horeca

In Amsterdam komt een bijzonder restaurant gerund door chef-kok Ron Blaauw. Het gaat om Nacarat dat gerechten uit het Midden-Oosten gaat serveren. In Leiden en de overige vestigingen van Hudson’s Bay komen restaurants van La Place. Die keten was onderdeel van V&D, maar werd na het faillissement verkocht aan Jumbo. In Leiden krijgt La Place een vestiging op de bovenste verdieping. Op de begane grond keert het restaurant niet terug.

Overige warenhuizen
Na Leiden en Amsterdam opent Hudson’s Bay steeds twee vestigingen per week. Breda en Rotterdam openen op 31 augustus, Den Haag en Maastricht op 7 september en Almere en Zwolle op 14 september. Den Bosch en Tilburg gaan als laatste open. Op 21 september.

Economie Leiden hudsonsbay


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×