(Foto: Chris de Waard).

Mogelijk oplossing voor AH Kooilaan

Er komt nog geen uitspraak in het kort geding dat gisteren plaatsvond bij de rechtbank in Haarlem. AH-franchisenemer Gerrit van Noort die twee supermarkten runt, één in het Brabantse Berghem en een in Leiden op het Kooiplein, wilde Ahold via de rechter dwingen om de twee weken geleden gestaakte leveringen te hervatten.

Het moederbedrijf staakte de bevoorrading van de twee winkels van Van Noort naar verluidt wegens een enorme betalingsachterstand van die laatste bij Ahold. Na twee schorsingen maakten de strijdende partijen bekend opnieuw om tafel te gaan. Een woordvoerder van Ahold liet weten goede hoop te hebben dat er alsnog een oplossing komt.

De winkels in Leiden en Berghem worden sinds twee weken niet meer bevoorraad. Wel zijn de supermarkten tot nu toe elke dag gewoon open, maar de schappen raken steeds leger. Verse producten zoals groente en fruit zijn er al enige tijd helemaal niet meer op voorraad.

De rechter geeft de partijen nu de gelegenheid om alsnog tot een vergelijk te komen en heeft een vonnis daarom uitgesteld.

Economie Leiden ahleeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×