(Foto: Chris de Waard)

Bibliotheek Oegstgeest vaker open door megabesparing op huurkosten

De bibliotheek in Oegstgeest bespaart flink op de nieuwe huurovereenkomst. De bibliotheek huurt het pand voor een lagere huur dan verwacht en komt hiermee ruim tachtigduizend euro goedkoper uit dan verwacht. Het overgebleven geld gaat naar een verbetering van de dienstverlening in de bibliotheek.

Toen de gemeente het budget voor de bibliotheek aan de Lange Voort vaststelde, werd deze meevaller nog niet verwacht. De huurkosten die pandbaas Achmea in rekening brengt, vallen na stevige onderhandelingen een stuk lager uit. Daardoor bespaart de gemeente Oegstgeest de komende tien jaar telkens 82.900 euro.

Het geld dat de gemeente op deze manier hiermee in kas houdt gaat niet terug in de portemonnee, maar blijft binnen de bibliotheek. Zo wil de gemeente de openingstijden van de bibliotheek verruimen en meer mensen aannemen. Met meer tijd en een bredere bezetting is er ook meer gelegenheid om publieksactiviteiten organiseren in de bibliotheek. Ook wordt de collectie aangevuld: het plan is om er in de komende jaren ruim vijf duizend boeken bij te kopen.

Maatschappij Oegstgeest Politiek Bibliotheek Oegstgeest dorpscentrum oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×