Bouwheer Hans Honsbeek en voorzitter Pieter Hellinga laten de plannen voor de keuken van het dorpscentrum zien. (Foto's: IJsbrand Terpstra)

Dorpscentrum Oegstgeest gaat verbouwen voor komst Rabobank

Vanaf 1 april vestigt de Rabobank zich in Dorpscentrum Oegstgeest. Om dat mogelijk te maken wordt de eerste verdieping van de voormalige kerk aan de Lijtweg de komende maanden grondig verbouwd. Vrijdagochtend werden de benodigde handtekeningen onder het contract gezet, waarmee tegelijkertijd ook wordt begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe keuken. De verbouwing daarvan begint zodra de financiering rond is.

Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat de Rabobank het kantoor tegenover Dorpscentrum Oegstgeest binnenkort sluit. Als alternatief kunnen mensen vanaf april drie middagen per de week terecht in de voormalige kerk. Daarvoor trekken de medewerkers van de bank in bij het Dorpscentrum, waarvoor binnenkort een grote verbouwing start. De eerste etage van het gebouw wordt dan gemoderniseerd, net als eerder met de begane grond gebeurde.

Drie jaar huur
Vrijdagochtend tekende voorzitter van het Dorpscentrum Pieter Hellinga de benodigde opdrachten. “De komende drie maanden gaan we de eerste etage flink verbouwen, zodat we de bank vanaf 1 april kunnen ontvangen”, ligt Hellinga tijdens een korte rondleiding toe. Het toekomstige kantoor van de bank wordt helemaal vernieuwd en er wordt wat ruimte gemaakt waar mensen kunnen wachten op hun afspraak. De verbouwing kan worden gefinancierd doordat de bank heeft toegezegd in ieder geval drie jaar gebruik te zullen maken van de locatie en de huur vooruitbetaalt.

Kookclub
Voor een verbouwing van de keuken wordt nog geld gezocht, maar dat heeft het maken van plannen niet in de weg gestaan. “We willen met een professionele keuken de activiteiten in het dorp kunnen ondersteunen”, legt bouwheer Hans Honsbeek uit. Hij doelt daarmee onder andere op een vaste plek voor koken met kinderen en voor kookclub Lekker Anders. Hellinga: “Er komt een aparte spoelruimte en een groot keukenblok, dat is volgens de laatste hygiëne-eisen.” In de toekomst wordt het daarnaast mogelijk om vanuit de centrale hal de keuken in te kijken, waardoor de gewenste verbinding ontstaat met de rest het Dorpscentrum.

Giften
Net als bij eerdere verbouwingen, is Hellinga voor de verbouwing van de keuken wel afhankelijk van giften en sponsoren. Op die manier werd eerder al een groot deel van de benedenverdieping verbouwd en kon er een nieuwe lift worden ingebouwd. Voor de keuken zijn de voorbereidende werkzaamheden inmiddels gestart zodat snel aan de slag kan worden gegaan als het benodigde geld bij elkaar is gebracht.

Bekijk hoe de keuken er in de toekomst uit moet gaan zien, in vergelijking met de huidige situatie:

Economie Maatschappij Oegstgeest dorpscentrum oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×