Voorzitter Pieter Hellinga en 'technisch brein' Hans Honsbeek gaan de komende zomer de begane grond van het Dorpscentrum onder handen nemen. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Dorpscentrum Oegstgeest over de helft met financiering begane grond

De actie om geld bij elkaar te halen voor de verbouwing van het Dorpscentrum in Oegstgeest verloopt voorspoedig. Op dit moment is al meer dan de helft van de benodigde drie ton voor de verbouwing van de benedenverdieping bij elkaar gehaald. “En er lopen ook nog meerdere fondsaanvragen waar we de komende weken uitsluitsel over krijgen”, aldus voorzitter van het Dorpscentrum Pieter Hellinga.

Daarmee lijkt het erop dat er aankomende zomer flink verbouwd kan gaan worden in het Dorpscentrum. Afgelopen januari deed het centrum een oproep om geld te doneren voor de in het totaal benodigde 750.000 euro voor de komende jaren. Naast particuliere donaties en via fondsen, is een deel van het geld nu al opgehaald met de verkoop van rode en gele bollen. Na de verbouwing zullen die samen het logo van het Dorpscentrum gaan vormen in het trappenhuis.

IJsbrand Terpstra sprak voorzitter Pieter Hellinga tijdens de opstelling van het Dorpscentrum op 5 mei

Subsidie gemeente
Ook de gemeente Oegstgeest heeft een bijdrage toegezegd van 30.000 euro. “Het Dorpscentrum is nu in een kansrijke positie om met die toezegging ook andere subsidies binnen te halen”, zei wethouder Jan Nieuwenhuis daar eerder over na een motie van de gemeenteraad. “Daarom doen we die toezegging nu al en we hopen dat de rest van het geld ook bij elkaar kan worden gebracht.” Voorwaarde voor de subsidie is wel dat het Dorpscentrum met haar activiteiten bij zal dragen aan de verbinding in het dorp en dat samenwerking met onder andere de Cultuurfabriek zal worden gezocht.

Veiling
Om ook de rest van het bedrag voor de eerste verbouwing nog bij elkaar te krijgen, organiseert het Dorpscentrum op 15 juni een ‘dorpsveiling’ met veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst. “Voor die veiling hebben we vijftig tot zestig kavels aangeboden gekregen, voor spullen die per opbod zullen worden verkocht”, aldus Hellinga. Het gaat onder meer om kunst en huishoudelijke spullen, waarvan het geld naar de verbouwing gaat.

In juni zal worden gestart met de verplaatsing van de liftschacht naar het trappenhuis, waarna er kan worden begonnen met de verbouwing van de rest van de benedenverdieping. De komende jaren zullen ook de andere verdiepingen onder handen moeten worden genomen, waarvoor dan nog eens zo’n 450.000 euro nodig zal zijn.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest dorpscentrum oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×