(Archieffoto: Chris de Waard).

Meerderheid gemeenteraad voor uitbreiding horeca op Nieuwe Rijn

Er mogen toch weer een aantal horecazaken worden geopend in het gebied rondom de Nieuwe Rijn. Een meerderheid van de gemeenteraad liet in de raadscommissie Werk & Middelen weten achter de plannen van wethouder Robert Strijk te staan om op deze manier leegstand van panden tegen te gaan.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk over de toevoeging van horeca aan de Nieuwe Rijn.

Iets meer dan een jaar geleden werd besloten dat een derde van de panden in het Nieuwe Rijngebied een horecabestemming kreeg. In de praktijk betekende het dat er geen nieuwe horeca in dat gebied toegevoegd mocht worden. Dat besluit wordt nu dus deels teruggedraaid: in vijf leegstaande panden mag wel weer horeca komen.

Wethouder Strijk geeft aan dat in de afgelopen periode is gebleken dat winkeliers geen interesse hebben om een pand in dit gebied te huren. Zij geven aan dat de locatie te ver van het kernwinkelgebied af ligt en dus niet aantrekkelijk genoeg is voor deze prijs. Daarnaast zijn de panden vaak te groot voor een winkel en te diep om er meerdere kleinere winkels van te maken. Horeca-ondernemers hebben juist wel interesse in het gebied. 

D66, VVD en PvdA gaven in de vergadering aan dat ze liever zien dat de panden worden ingevuld door horeca dan dat ze nog langer leeg staan. Daarmee is al een meerderheid voor het plan. Het CDA zal nog met een voorstel komen om de plannen iets te wijzigen. Zij denken aan meer mogelijkheid voor ‘blurring’ , het toestaan van horeca binnen een winkel. Daarmee zouden de panden aantrekkelijker kunnen worden voor winkeliers. Daarnaast stellen ze een maximale grootte voor de horeca-invulling voor, om kwaliteit te waarborgen.

Economie Leiden Politiek politiek071-20171106


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×