Stichting Jeugddorp is één van de genomineerden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs 2017 bekend

De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs heeft de genomineerden voor 2017 bekend gemaakt. Er zijn twee prijzen: de Organisatieprijs en de Leidse Vrijwilligersprijs 2017. In beide categorieën zijn drie (groepen) vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties genomineerd. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Burgerzaal van het Stadhuis op donderdag 7 december.

De genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijs:

  • Rijk van Kommer: onder andere vrijwilliger bij St. Radius, St. de Bloeiende kip, bestuurslid seniorenpersoneelsvereniging NEM , vrijwilliger bij Overrhyn en controleur bij de postzegelvereniging.
  • Ferry Rigault: onder andere vrijwilliger bij Rivierduinen, Activite, Gemiva – SVG, Libertas, de Boekenzolder, St. Peen en Ui, Gilde Samenspraak, de wijk Tuinstad-Staalwijk.
  • Nick van Buul: onder andere  vrijwilliger bij St. Leiden Helpt, het Rode Kruis, verkeersregelaar bij de Leiden Marathon, (figuranten)rollen in de herbegrafenis van Diederick van Leyden Gael in 2013, de film Goeie Mie en de 3 oktoberoptocht, ambassadeur Kinderzwerfboek, collectant Kinderhulp.

De genomineerden voor de Organisatieprijs:

  • Stichting Voor Elkaar Leiden: biedt hulp aan kwetsbare burgers in Leiden e.o. met projecten als SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, Kidsclub Zuidwest en Serve the City.
  • Stichting Jeugddorp: organiseert in het Jeugddorp iedere zomervakantie activiteiten voor kinderen. Het Jeugddorp wordt al 50 jaar georganiseerd, maar vanaf 1 januari 2017 is de organisatie een zelfstandige stichting geworden.
  • Alzheimercafé Leiden e.o.: de plek om informatie te krijgen en ervaringen uit te wisselen over dementie. Het maandelijkse Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden.
Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×