(Foto: PR).

PvdA Leiden organiseert Sinterklaasinzameling voor Voedselbank

Vrijwilligers van de PvdA Leiden delen op 2 december tussen 10.00 uur en 15.00 uur boodschappenlijstjes uit bij de Albert Heijn in de Kopermolen. Tijdens de jaarlijkse Sinterklaasinzameling vragen ze het winkelende publiek om extra producten te kopen, die later door de Leidse Voedselbank onder hun klanten worden verdeeld.

Naar schatting leeft tien procent van de Leidse gezinnen in armoede. De Sinterklaasinzameling is bedoeld als een extra ondersteuning van de reguliere inzamelingen voor de voedselbank. Ook scholen, kerken, bedrijven en verenigingen organiseren steeds vaker inzamelingen in de drukke decembermaand. Volgens de Voedselbank is er vooral behoefte aan dagelijkse, houdbare boodschappen zoals zonnebloemolie, vis, vlees, groente en fruit in blik of pot, boter, vacuüm verpakte kaas, eieren, peulvruchten in blik, pasta, rijst, koffie, thee en persoonlijke verzorgingsproducten. Naast gezond voedsel en de dagelijkse boodschappen kan de Voedselbank ook overgebleven kerstpakketten goed gebruiken.

Donateurs zijn uiteraard ook op andere momenten welkom met hun bijdragen, zoals tijdens het Open Huis van de voedselbank aan de Willem Barentszstraat 37 op zaterdag 16 december tusen 13.00 uur en 16.00 uur. Wie wil kan daar houdbare levensmiddelen afleveren en een kijkje nemen achter de schermen. Vrijwilligers zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over het werk van de Voedselbank. De vrijwilligers van de hulporganisatie zullen die dag ook te vinden zijn bij de traditionele kerstinzameling bij AH XL aan het Bevrijdingsplein in Leiden.

Meer informatie over de openingstijden van de inzamelingspunten is te vinden op de website van de Voedselbank Leiden. 

Leiden Maatschappij Voedselbank Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×