Emile van Aelst werd vorig jaar gekozen tot 'Leidenaar van het jaar' (Archieffoto: Chris de Waard).

Stad mag dit jaar ook stemmen bij 'Leidenaar van het Jaar' verkiezing

De genomineerden voor de jaarlijkse ‘Leidenaar van het Jaar’ verkiezing van Business Club Leiden zijn bekend. De genomineerden zijn voorgedragen door de leden van BCL. Afgelopen jaren konden alleen de leden van BCL vervolgens op de genomineerden stemmen, maar nu mogen alle Leidenaren meedoen. Dat kan door voor 23 december een email te sturen naar info@businessclubleiden.nl.

Wanneer er meerdere genomineerden op de eerste plek eindigen wordt er na kerst een nieuwe stemronde georganiseerd. De uitreiking vindt plaats op 9 januari tijdens de nieuwjaarsborrel van BCL.

BCL leden kunnen overigens nog steeds nieuwe kandidaten voordragen. Eerdere winnaars zoals Rembrandt (2006) Jochem Myjer (2012), Armin van Buuren (2013), Henri Lenferink (2014) en Robert Strijk (2015) en Emile van Aelst (de Leidse Glibber) (2016) zijn uitgesloten voor deze eer.

De genomineerden:

Merijn Tinga (1980) Artist – biologist ,- surfer “Message on a bottle” De Plastic Soup Surfer en boardshaper was de eerste die de oversteek naar Engeland maakte op een draagvleugel kitesurfboard gebouwd met zwerf PET-flesjes in 8uur 58 minuten.

Paul Laudy (1979) Politicoloog (VVD) en voormalig beleidsadviseur Markt & Overheid bij Bouwend Nederland, nu alweer vier jaar een opvallend succesvolle actieve Wethouder Bouw en Openbare Ruimte van Leiden (Aalmarktproject, Garages, Waagbrug, Stationsgebied).

Erik Falkenburg (1988) Falkenburg bracht zijn middelbareschooltijd door aan het stedelijk Gymnasium in Leiden. Voetbalde bij amateurvereniging Oegstgeest en bij UVSSparta RotterdamAZ, NEC, Go Ahead EaglesNAC BredaWillem II, ADO Den Haag Zo is hij recordhouder als voetballer van meeste clubs in de Eredivisie (7)!

Gerard vd Berg (1957) Enige Nederlander in het bezit van de 8e dan graad Taekwondo, zeven keer Nederlands kampioen, 40 jaar sportschooleigenaar in Leiden. Afgelopen jaar opgenomen in de Taekwondo Hall of fame in New York.

(1982) De oprichters van het Leiden international FilmfestivalMichaël Roumen (VM Cultuurmakelaar en heden kwartiermaker Leiden pilgrimjaar 2020) en Alexander Mouret (oprichter/directeur Brave new world en directeur Public Relations Luris) Twee jongemannen die 12 jaar geleden in hun studententijd als grapje een filmfestival opgezet hebben wat inmiddels het snelst groeiende filmfestival in NL is.(35.000)

Ruud Witteman (1956) selfmade horecatycoon, al jaren een van de grote aanjagers van de evenementen rond het stadhuisplein en Nieuwe Rijn. Altijd op de achtergrond edoch een Leidse aanjager en motivator.

Victoria Koblenko (1980)  presentatrice en columniste van Oekraïense komaf. Studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en is wederom door vasthoudende leden gekandideerd.

Nillis Raken (1979) Voorzitter stichting Pedrafes en Marketing en event manager bij Van Leeuwen Horeca Groep Nam jaren geleden het stokje over van de organisatie van een deel van de lakenfeesten en alle Grote evenementen op de Nieuwe Rijn.. En doet op deze wijze ook veel voor de stad, vooral op de achtergrond.

Pepijn Smit (1983) Regisseur, theatermaker, stadsprogrammeur en artistiek leider PS theater een onvermoeibare creatieve culturele verbinder van Leidenaren met Leidenaren.

Melanie Schultz (1970)   voormalig VVD wethouder van Leiden, was bijna 9 jaar een daadkrachtige minister van Verkeer en Waterstaat (A4 verbreding, 130km, Rijnlandroute) die in Leiden is blijven wonen.

Onno Blom (1969) Onno Blom studeerde in 1994 cum laude af  in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies in Leiden. Was hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus en adjunct-directeur van De Bezige Bij, maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers.

Aad van der Luit (1946-2017) Ereburger van Leiden, Ridder in de orde van Oranje-Nassau, sportman, sportorganisator evenementenorganisator, columnist, voormalig sportschooleigenaar, werkte voor de gemeente Leiden en was gemeenteraadslid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×