Zwembad het Wedde. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente gaat samen met bewoners op zoek naar oplossing voor het Wedde

De gemeenteraad is het er unaniem over eens, in de toekomst moet er in Voorschoten gewoon gezwommen kunnen worden. Dat blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. De subsidie voor het zwembad vervalt per 2021 en zonder het gemeentelijke geld kan het zwembad niet voortbestaan. Onderzoek naar andere kostendragers leverde vooralsnog geen resultaat op. “We zitten in een lastige spagaat”, zegt wethouder Marcel Cramwinckel die nu samen met het bewoners wil gaan zoeken naar het nog altijd onvindbare Ei van Columbus. 

Het college gaat alle opties nog eens doorlichten en wil via een participatietraject de input van de Voorschotenaren graag meenemen. Wethouder Cramwinckel kijkt daarbij naar het combineren van het zwembad met andere functies. “Je zou er een Wellness van kunnen maken of gebruik de warmte van het zwembad voor een computerruimte”, zei hij in de commissievergadering. Een ander voorbeeld dat hij noemde was de gemeente Reeuwijk: “Daar hebben bewoners een stichting opgericht om het zwembad dat zou gaan sluiten zelf te runnen. Er zitten heel veel ideeën in de samenleving.”

Wethouder Marcel Cramwinckel in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Wim Wolting van Vrienden van het Wedde ziet de oplossing niet zo ingewikkeld. “Als er, zoals vroeger, 10.000 meer bezoekers zouden komen dan scheelt dat al een half miljoen”, zegt hij. Het probleem komt volgens hem door het gemeentelijke geld. “De gemeente moet er echt geld voor vrijmaken dan willen wij ook wel wat bijleggen”, aldus Wolting.

Wim Wolting van Vrienden van het Wedde in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

CDA-raadslid Rene Zoetemelk benadrukt in de discussie nog eens dat het wat hem betreft gaat over het voortbestaan van het zwembad en niet om zwemmen in Voorschoten in het algemeen. “In de Vliet kun je ook zwemmen, dat kost niets.”

CDA-raadslid Rene Zoetemelk in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Tijdens de bespreking van de kadernota, dat tegen de zomer gaat gebeuren, neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van het Wedde.

 

 

Advertentie

Politiek Voorschoten wedde


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×