Politiek wil zwembad het Wedde behouden, maar weet niet hoe

3

Er is in Voorschoten bijna niemand die wil dat zwembad het Wedde dicht gaat. Ook de gemeenteraad is unaniem voor behoud van het zwembad. Toch is de 400.000 euro aan subsidie al als bezuiniging in de begroting opgenomen. Het is dus aan de politiek om met een oplossing te komen. “Het is echt een heet hangijzer”, zegt VVD-raadslid Paul de Bruin in Politiek071.

Elke partij schreef het in zijn verkiezingsprogramma en ook in het coalitieakkoord werd het nog eens benadrukt: zwembad het Wedde moet blijven. Ondanks dat de subsidie per 2021 komt te vervallen willen de politiek dat het zwembad open blijft. Daarom werd er door een speciale taskforce deze zomer naar mogelijke oplossingen gezocht, zoals externe kostendragers, maar het Ei van Columbus bleek onvindbaar.

Moneytown
“We hadden gehoopt op meer suggesties van de taskforce. Ze hebben bijvoorbeeld de inzet van vrijwilligers niet meegenomen”, zegt De Bruin. Hij wil met zijn partij blijven zoeken naar externe kostendragers. “We willen kijken of we het zwembad met een fitnesscentrum of een horecagelegenheid kunnen combineren. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Misschien is een soort monkeytown wel een idee”, vertelt het raadslid.

Lieuwe van Slooten sprak met SP-fractievoorzitter Erik Maassen en VVD-raadslid Paul de Bruin

De SP is volgens fractievoorzitter Erik Maassen iets realistischer. “Die ene ondernemer is er niet. Zwembaden kunnen niet zonder subsidie tenzij je het Tikibad bent”, zegt Maassen, die als het moet de portemonnee wel wil trekken. “Het is geen weggegooid geld. Sterker nog, het onderzoek van de taskforce toont aan dat het maatschappelijk goed besteed is.”

Rioolbelasting
Dat benodigde geld wil Maassen zoeken in de gemeentebegroting. “Door de rioolbelasting anders in te richten is er vorig jaar 125.000 euro vrijgekomen. Grof gerekend zijn we dan al bijna op de helft van minimale 300.000 die aan subsidie nodig is”, zegt de SP-fractievoorzitter. Hoewel de VVD gemeentegeld niet uitsluit, hebben ze toch het liefst externe kostendragers. De Bruin: “Hoe je het ook wendt of keert, het geld gaat ergens anders dan weer van af.”

In de commissie van donderdag 1 november heeft wethouder Cramwinckel opdracht gegeven aan de taskforce om nieuw onderzoek te gaan doen. Er moet over een jaar, voor de begrotingsraad van 2019, dan meer duidelijkheid komen over de toekomst van zwembad het Wedde.

Delen

3 reacties

 1. Waarom niet wat meebetalen aan dat nieuwe Leidse zwembad en voortaan gewoon daar heen gaan? Zo ver weg is het niet. Wellicht kan dat dan alsnog een 50m bad worden, waar je echt wat aan hebt.

 2. Charlie Rosmann

  Heb je een lening nodig om je schulden af te betalen?

  We hebben een kapitaal dat wordt gebruikt om op korte en lange termijn leningen te verstrekken tussen individuen van 3.000 tot 500.000 euro aan alle serieuze mensen die dit gebruiken
  Leningen willen toekennen, de rente is 2% per jaar uitgeleend na het bedrag Omdat ik speciaal ben, wil ik de woekerwet niet overtreden. zij
  kan terugbetalen tot 1 tot 30 jaar maximum na de geleende som. Voor de maandelijkse betalingen geven ze u de vrije keuze. Bedankt voor je vertrouwen
  NB: Neem voor meer informatie contact met mij op of email:
  (gastonblandine123
  @gmail
  .com)
  Whatsapp: (+33 756 833 569)

Over de auteur

Lieuwe van Slooten

Je bent nu offline