Leidse organisator Cees Hugens overleden

Ondanks zijn ziekte tot op het laatste moment actief, zichtbaar in de stad en betrokken is dit weekend op 68-jarige leeftijd de energieke en originele Leidse organisator in hart en nieren Cees Hugens overleden. Hugens zette zijn eerste schreden in Leiden als baanbrekend directeur van de VVV Leiden, die onder zijn bewind belangrijk aan belang toenam. Cees Hugens heeft een behoorlijk aantal Leidse evenementen aan de lijst toegevoegd die nu nog jaarlijks plaatsvinden. Hugens was onder andere bestuurslid voor de 3 Octobervereeniging en motor achter de jaarlijkse Dodenherdenking in de Marekerk. Ook jazz had zijn warme belangstelling. Het Keytownfestival in de Stadsgehoorzaal kan voor een belangrijk deel op zijn conto geschreven worden.      

Hugens genoot vooral veel waardering voor zijn inzet voor de Leidse Lakenfeesten. Hij was het die Leiden door de Lakenfeesten tien dagen lang liet bruisen met hoogstaande en onderscheidende culturele onderdelen. Ook stond Hugens aan de wieg van de Elfstegentocht. Om de lijst waaraan Hugens zijn bijdrage heeft geleverd te completeren zou schier onmogelijk zijn. Bij de organisatie van heel wat evenementen werd nooit een vergeefs beroep gedaan op Cees Hugens. Ook de Leiden-Oxford link kreeg door zijn toedoen vele nieuwe impulsen.

Hugens was officier in de Orde van Oranje Nassau.

De begrafenisplechtigheid vindt donderdagochtend om half elf plaats bij de Williborduskerk in Oegstgeest.

 

Leiden elfstegentocht


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×