(Foto: Chris de Waard).

Petitie gestart voor grotere sporthal

Al meer dan 600 mensen hebben sinds woensdagmiddag de petitie getekend die Leidenaren Eelco Hottenga en Laura Kemeling zijn gestart voor een sporthal met minimaal 3.000 tribuneplaatsen. De sportliefhebbers hopen met voldoende steun de Leidse gemeenteraad ertoe te bewegen om de verouderde Vijf Meihal niet te vervangen door een indoor sportcentrum met 2.000 stoeltjes, maar extra geld beschikbaar te stellen zodat het er 1.000 meer kunnen worden.

Volgens de initiatiefnemers rechtvaardigen de opmars van het Nederlandse Basketball en de prestaties van zowel ZZ Leiden als het nationale team een grotere hal. “Met de 2.000 plekken die nu zijn gepland, kunnen de interlands van verschillende sporten niet in Leiden gespeeld worden. We denken dat een grotere hal niet alleen een mooi plan is voor de vele sportliefhebbers uit Leiden maar ook dat het mooi past bij het topsportbeleid van de gemeente,” aldus Hottenga en Kemeling.

Het bestuur van ZZ Leiden Basketball is blij met de actie. “Het is een particulier initiatief, maar we juichen het toe,” zegt bestuurslid Michael Breel.

De petitie kan worden getekend op www.petities.nl/petitions/vijf-meihal-leiden-3000-plaatsen.

Advertentie

Leiden Politiek Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×