(Foto's: Emile van Aelst).

IJsverenigingen lanceren actiesite voor 333 meterbaan

Tijdens een bijeenkomst in de Schaatshal Leiden hebben de gezamenlijke ijsverenigingen uit Leiden en de regio gisteravond het startschot gegeven voor een hele reeks acties om geld in te zamelen voor een 333 meterbaan in de nieuwe schaatshal die de gemeente gaat bouwen in Sportpark de Vliet. Ook is de bijbehorende website www.333m.nl gelanceerd, alsmede de gelijknamige Facebook-pagina.

Chris de Waard sprak met voorzitter Jos Arts over de acties die nu in gang zijn gezet om 3,2 miljoen euro bijeen te halen voor een 333 meterbaan.

Donderdag neemt de Leidse gemeenteraad het formele besluit om een nieuwe schaatshal met een 250 meterbaan te realiseren. De gezamenlijke ijsverenigingen gaan er alles aan doen om daar 333 meter van te maken. Onder de acties die nu al van start zijn gegaan onder meer de mogelijkheid om groene obligaties te kopen of om zonnepanelen te doneren. Allebei à 333,33 euro. “Dus voor duizend euro heb je er al drie!” Ook komt er een online loterij.

Gisteren presenteerden de gezamenlijke ijsverenigingen uit Leiden en de regio hun plannen om geld in te zamelen voor een grotere schaatsbaan. Want: ‘Langer is beter, we gaan voor 333 meter!’

Als de acties slagen en er komt een grote hal met een 333 meterbaan dan is er ook een enorm dak beschikbaar voor het plaatsen van de zonnepanelen. “Doel is om de eerste energieneutrale ‘all electric’ ijsbaan van Europa te worden,” zegt een ambitieuze voorzitter Jos Arts.

Er zijn niet alleen acties waarbij schaatsliefhebbers en andere sympathisanten meteen 333 euro kwijt zijn. Alle bijdragen zijn welkom en iedereen kan ambassadeur worden van de 333 meterbaan. Bijvoorbeeld door schaatsmaatje te worden voor 33,33 euro per jaar of door het kopen van een symbolische vierkante meter ijsvloer voor 33,33 euro. Er is 6500 m2 beschikbaar, die wordt onder meer aan de man/vrouw gebracht door de kinderen van de ijsverenigingen die in hun eigen gemeente langs de deuren zullen gaan. Ook zijn er allerlei ‘333 producten’ te koop waaronder petjes, mutsen en armbandjes.

Op 1 oktober neemt de Leidse gemeenteraad een definitief besluit over het formaat van de nieuwe schaatshal. Die met een schaatsbaan van 250 meter is zeker, als de verenigingen en de regio samen 3,2 miljoen euro op tafel leggen, dan kan het 333 meter worden. De gemeenten in de regio lijken veelal positief tegenover een bijdrage te staan, maar het is even wachten totdat na de verkiezingen op 21 maart de nieuwe gemeenteraden zijn geïnstalleerd en de nieuwe colleges zijn gevormd. Het is aan hen om tot besluitvorming over te gaan.

Duurzaamheid Leiden Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×