Sportwethouder Willem Joosten van Leiderdorp. (Foto: Chris de Waard).

Regio verwerpt gezamenlijk laatste voorstel voor een langere schaatsbaan

In vervolg op de mail die de Leidse sportwethouder Paul Dirkse eind vorige week aan zijn collega’s in de regio stuurde, is vandaag een conference-call gehouden met een zestal van die wethouders om nader in te gaan op het laatste voorstel, waarbij Dirkse de regiogemeenten namens de schaatsclubs vroeg om niet extra te betalen voor een 333-meter schaatsbaan, maar om een garantstelling af te geven voor het extra benodigde geld.

Die garantiestelling komt er niet, zo meldde de Leiderdorpse sportwethouder Willen Joosten vanavond tijdens het Politiek Forum van de Leiderdorpse gemeenteraad. En daarmee ook de langere ijsbaan dus niet. Hij noemde het mislukken van het het project door het uitblijven van voldoende  steun in de regio ‘ontzettend spijtig’.

Zoals Sleutelstad vrijdag al meldde, schoot Alphen aan den Rijn, na Leiden de grootste gemeente in de regio, het voorstel meteen al af, waardoor eigenlijk al vaststond dat ook deze optie het niet zou gaan halen. Vandaag volgde inderdaad de gedeelde conclusie van de sportwethouders: ook voor dit laatste voorstel is onvoldoende draagvlak en dus is nu ook gezamenlijk de conclusie getrokken dat er geen extra middelen beschikbaar komen en de buitenbaan in de  nieuwe Leidse ijshal definitief een omtrek krijgt van 250 meter.

Leiderdorp Politiek Sport 333 meter ijsbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×