Science071: Slapend slim worden?

In de uitzending van Science 071 hadden we deze week de focusgroep Cuba over de gezondheidszorg in Cuba. Dr. Sanne Ravensbergen kwam vertellen over koloniale rechtbanken. Redactrice Wike Geurds praatte ons bij over het laatste wetenschapsnieuws en redacteur Joey Citroen beantwoordde de wetenschapsvraag van de week: Waarom lopen de digitale klokken ineens verkeerd?

 Dr. Niubel Diaz Padilla en Drs. Mark Koster van Focusgroep Cuba kwamen vertellen over de gezondheidszorg in Cuba en wat we van de zorg in Cuba kunnen leren. Lees het hier uitgebreid na of luister naar het bovenstaande fragment.

Dr. S. Ravensbergen is recentelijk gepromoveerd en nam haar proefschrift mee naar de studio waar ze vol enthousiasme en gepaste trots over vertelde in de uizending van Science071.Lees het hier uitgebreid na of luister naar het bovenstaande fragment.

Afgelopen week is er weer van alles gebeurd in de wetenschap. Redactrice Wilke Geurds heeft voor ons alle nieuwtjes op een rijtje gezet. Op 14 maart is de bekende natuurkundige, wiskundige en kosmoloog Stephen Hawking op 76 jarige leeftijd overleden. Verder beel uit onderzoek dat t de meest succesvolle mensen op aarde niet de meest getalenteerde mensen zijn. Daarnaast vertelde Wilke dat wetenschappers uitzochten wat er voor zorgt dat je brein de herinneringen vastlegt tijdens je slaap. Tenslotte zijn er  vijftien nieuwe exoplaneten ontdekt!

Aan het slot van de uitzending behandelde Joey Citroen de wetenschapsvraag van de week. Want hoe komt het toch dat digitale klokken ineens verkeerd lopen?

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×