(Foto: Gemeente Leiden).

Studenten Journalistiek en Nieuwe Media maken serie interviews met lijstduwers: Melanie Schultz van de VVD Leiden

Drie studenten van de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden hebben een serie radio-interviews opgenomen met de lijstduwers van de negen politieke partijen die in Leiden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart worden gehouden.

Pim Pauwels sprak met VVD Leiden lijstduwer Melanie Schultz van Haegen.

Dinsdag was het de beurt aan de vierde lijstduwer. Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesteranus. De oud minister van de VVD begon haar politieke carrière begin jaren negentig als fractie-assistent voor de VVD Leiden. In 1994 werd ze raadslid in Leiden, in 1999 wethouder. in 2002 verruilde ze de gemeentepolitiek voor de landelijke. Ze werd staatssecretaris in het kabinet Balkenende I. Na een politieke pauze was ze van 2010 tot en met medio 2017 minister in opeenvolgende kabinetten Rutte. Nu ze is gestopt met de landelijke politiek, vond ze het leuk om haar partij als lijstduwer een steuntje in de rug te geven.

In het lokale bestuur is volgens Schultz van Haegen veel veranderd. “De Haagse politiek vond ik veel vriendelijker dan de Leidse. In mijn jaren heerste er echt een vechterscultuur, maar nu zie je dat partijen veel meer met elkaar samenwerken. Het geeft rust voor de ambtenaren om hun werk te doen, nu de relaties goed zijn.”

Volgens de oud-minister is het belangrijk dat landelijke kopstukken zich bezighouden met de lokale politiek. “Dat blijft de mensen bij. Als je die hebt rondlopen, dan zorgt dat voor meer publiciteit. Daarnaast geef je daarmee een signaal af naar de kiezer dat je dus niet alleen lokaal voor ze bezig bent, maar ook op grotere schaal.”

Advertentie

Leiden Politiek lijstduwer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×