Wethouderskandidaat Fleur Spijker van D66 Leiden is gekozen als informateur. Die klus gaat ze samen doen met een door GroenLinks aan te wijzen collega. (Foto: Chris de Waard).

D66-raadslid Fleur Spijker gaat op zoek naar Leidse coalitie

D66 Leiden heeft raadslid Fleur Spijker aangewezen als verkenner in de zoektocht naar een coalitie. Dat maakte lijsttrekker Paul Dirkse vanmiddag bekend in een interview met Sleutelstad. De komende weken zal Spijker in gesprek met alle partijen en op zoek gaan naar mogelijke coalities. “Na Pasen hopen we daar dan een rapport van te krijgen, zodat we verder kunnen kijken naar de formatie”, zegt Dirkse.

Als grootste partij in Leiden is het aan D66 om het voortouw te nemen in de vorming van een coalitie. “Ik heb daarnaast aan GroenLinks, als grote winnaar van deze verkiezingen, aangeboden om mee te informeren”, zei Dirkse daarover. “Daar gaan ze nu eerst in hun fractie over spreken en uiteindelijk zullen ze iemand naar voren schuiven.” Naar verwachting zal GroenLinks morgen bekend maken wie namens hen mee gaat informeren met Fleur Spijker.

Reanne van Kleef sprak met D66-lijsttrekker Paul Dirkse en de nieuwe verkenner Fleur Spijker

Als verkenner wil Spijker hetzelfde te werk gaan als vier jaar geleden. Binnenkort krijgen alle partijen een vragenlijst op basis waarvan de verkennende gesprekken gevoerd zullen worden. “Alle partijen zullen uitgenodigd worden om input te leveren.” Over een deadline wil Spijker nog niets zeggen. Ze vindt vooral dat het proces zorgvuldig moet zijn maar dat gesprekken ‘als het snel kan, snel achter elkaar gevoerd moeten worden’.

Eerder maakte de partij al bekend dat Fleur Spijker de tweede beoogd wethouder van D66 is, naast Paul Dirkse, die de stad nog eens vier jaar wil gaan besturen.

Leiden Politiek formatie2018leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×