(Foto's: PR).

Gemeente legaliseert informele kiss&ride achter Leiden Centraal

De middenstrook in de Bargelaan aan de Bio Science-zijde van station Leiden Centraal wordt een informele een kiss&ride-plek. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van GroenLinks over stilstaande auto’s op de middenberm. De partij trok aan de bel vanwege de onveilige situatie ter plekke voor fietsers. Het fietspad tussen LUMC en ondergrondse stalling loopt namelijk over die middenberm.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over het instellen van een kiss&ride-plek op de middenberm.

Hoewel het eigenlijk niet de bedoeling was dat auto’s op de middenberm zouden stilstaan, kan de gemeente er in praktijk niet tegen optreden. Bovendien vindt de gemeente een kiss&ride-mogelijkheid op die plek eigenlijk ook wel wenselijk. Bijvoorbeeld voor mindervaliden en ouderen die slecht ter been zijn.

Het verbodsbord ter plaatse geldt voor de rijbaan en de middenberm is geen rijbaan, zo bleek in 2016 bij een uitspraak van de rechter. Omdat parkeren of stoppen op een oversteekplaats wel bekeurd kan worden, gaat het college mee met het voorstel van GroenLinks Leiden raadslid Jos Olsthoorn om de markering door te laten lopen over de middenberm. Daardoor wordt het in elk geval op de oversteekplek voor fietsers verboden om met de auto stil te staan. Ook worden er aan weerszijden plantenbakken neergezet om de oversteekplek ook fysiek af te scheiden.

Advertentie

Leiden Politiek kiss-rideCS


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×