College maakt weg vrij voor bouw 375 appartementen in De Ananas

29

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft gisteren het ontwerp bestemmingsplan vastgesteld voor de Ananasweg. Daardoor wordt het plan van De Raad Bouw mogelijk gemaakt. De ontwikkelaar uit Katwijk werkt al jaren aan een groot complex met in totaal zo’n 375 appartementen.

Reanne van Kleef sprak bouwwethouder Laudy over de plannen voor het enorme appartementencomplex De Ananas op het voormalige veilingsterrein lang de Lammenschansweg.

Het bedrijfsverzamelcomplex tussen de Ananasweg en de Lammenschansweg wordt gesloopt om de nieuwbouw mogelijk te maken. Daarin komen naast de appartementen ook twee kleine commerciële units. Bij het complex wordt verder een parkje met speelvoorzieningen aangelegd tussen de Ananasweg en de Frambozenweg. Dat komt op een deel van de plek waar nu geparkeerd wordt.

De Raad Bouw maakte bovenstaande animatie voor het project.

Naar aanleiding van inspraakreacties van omwonenden wordt de nieuwbouw aan de kant van het treinspoor plaatselijk met één bouwlaag verlaagd.

Delen

29 reacties

  1. En nu heel snel beginnen met die bouw! We hebben de extra woningen heel hard nodig.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline