(Impressie: Annie's).

Raad van State niet overtuigd van veiligheid op het water bij nieuw terras Annie's

De Raad van State (RvS) heeft het Waterambacht Leiden vrijdag in het gelijk gesteld in het bezwaar tegen het nieuwe terras van Annie’s. Eind januari honoreerde de RvS ook al voor een deel de bezwaren die waren ingediend door de Historische Vereniging Oud Leiden, het Waterambacht Leiden en Rederij Rembrandt.

De gemeente Leiden werd toen gemaand een nieuw onafhankelijk onderzoek in te laten stellen naar de veiligheid op het water als het nieuwe grotere terras wordt gebouwd. Dat heeft de gemeente nagelaten en omdat de hoogste bestuursrechter niet wil dat er een onomkeerbare situatie ontstaat, trapt de Raad van State op de rem en schorst het eerder door de Leidse gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan dat het terras mogelijk moet maken.

De gemeente Leiden vindt dat in eerdere rapportages al genoegzaam is komen vast te staan dat de doorvaarbaarheid rond het terras voldoende is gewaarborgd. Er zijn echter meerdere rapporten die elkaar op dat vlak tegenspreken. Daardoor meent de RvS dat de gemeente niet draagkrachtig heeft gemotiveerd dat het terras in overeenstemming is moet een goede ruimtelijke ordening.

Leiden Politiek Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×