De nieuwe gemeenteraad van Voorschoten buigt zich pas op 17 mei als laatste van de vier betrokken gemeenten over het benodigde aanvullende advies over de keuze van een lokale omroep voor de komende vijf jaar. (Foto: Chris de Waard).

Besluit lokale omroepkeuze kan nog maanden duren

Het Commissariaat voor de Media neemt voorlopig nog geen besluit over de aanwijzing van een lokale omroep voor Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Die vier gemeenten brachten eind december advies aan het commissariaat uit over hun voorkeurskandidaat. Leiden koos unaniem voor Sleutelstad, Voorschoten en Zoeterwoude met een nipte meerderheid voor Unity en Oegstgeest sprak geen voorkeur uit.

Op 1 maart van dit jaar heeft het commissariaat de vier gemeenten om aanvullende informatie gevraagd. Slechts twee gemeenten hebben dat inmiddels uitgebracht; Leiden en Zoeterwoude. In Voorschoten staat de nadere advisering pas voor 17 mei geagendeerd, Oegstgeest wil het eerder doen, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Als het commissariaat de vier aanvullende adviezen binnen heet, worden ze doorgestuurd naar de betrokken omroepen die er vervolgens weer op kunnen reageren. Pas daarna neemt het commissariaat een beslissing.

Het Commissariaat voor de Media wil pas inhoudelijk op de procedure reageren nadat er een besluit is genomen over welke aanvraag wordt gehonoreerd. Dat kan nog wel even duren, want nadat dat besluit is genomen, kan er door partijen nog bezwaar worden gemaakt. Ook kan het CvdM besluiten om een hoorzitting te houden.

Politiek Regio RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×