Marleen Damen is bezig aan haar laatste weken als wethouder. In het nieuwe college is vooralsnog geen plek voor de PvdA Leiden. (Foto: Chris de Waard).

PvdA Leiden kiest voor constructief oppositie voeren

Als er door het nieuwe college zonder de PvdA Leiden straks voorstellen gedaan worden die Leiden socialer maken dan gaan we die natuurlijk gewoon steunen. Dat zegt Marleen Damen die gisteren, een dagje eerder dan de rest van Leiden, te horen kreeg dat ze op zoek moet naar een andere baan.

Chris de Waard in gesprek met Marleen Damen over het naderende einde van haar wethouderschap.

Damen was de afgelopen vier jaar wethouder van financiën in Leiden, maar daar komt binnenkort dus een einde aan. “Wel gek hoor”, zegt ze: “Het is de eerste keer dat ik ergens wegga zonder dat ik daar zelf voor heb gekozen.”

Damen is vorige week door de nieuwe PvdA-fractie gekozen als fractievoorzitter. Of ze ook echt leiding gaat geven aan de nu vierkoppige fractie valt nog te bezien. “Daar moeten we het nog even over hebben”,  zegt Damen daar nu over. Eerder was de hoop van de partij dat Damen wethouder zou blijven. Vice-fractievoorzitter Gijs Holla zou dan opnieuw fractievoorzitter worden. Dat gebeurt nu wellicht alsnog.

Damen is vooralsnog wel van plan om raadslid te worden en niet alleen een paar maanden voor de vorm. “Ik heb er echt zin in en bovendien heb ik ook een heleboel stemmen gekregen. Maar ik moet nu natuurlijk wel op zoek naar een andere baan, dus het zal er vooral vanaf hangen of het te combineren is.” Wat Damen gaat doen weet ze nog niet. “Daar ga ik de komende weken eens goed over nadenken.”

Advertentie

Leiden Politiek formatie2018leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×