Poffertjeskraam Lijtweg Oegstgeest week eerder dicht

4

De Oud-Hollandse poffertjeskraam aan de Lijtweg in Oegstgeest gaat een week eerder dicht dan gepland. Dat meldt Oegst.nl. Door een vergissing bij de aanvraag van de vergunning, is het niet mogelijk om tot 13 mei te blijven staan, zoals de bedoeling was. “Het is onze eigen fout, we hadden gewoon een weekje later open moeten gaan”, laat eigenaar Jan Lucas aan Sleutelstad weten.

De poffertjeskraam staat sinds 30 maart op de Lijtweg in Oegstgeest en de vergunning is maar voor een beperkt aantal dagen geldig. Daarom loopt die aanstaande zondag 6 mei al af. Toen eigenaar Jan Lucas de fout ontdekte, heeft hij nog wel geprobeerd of het mogelijk was om een week langer te blijven staan. “Dat hadden we graag gewild, maar was niet meer mogelijk.” Daarom zal de kraam nu aanstaande zondagavond 6 mei worden afgebouwd.

Afbouwen
Op Facebook roepen verschillende mensen de gemeente op om de kraam alsnog een week langer open te laten blijven, maar dat heeft volgens Lucas nu geen zin meer. “Inmiddels hebben we de afbouw al helemaal geregeld, daar komt ook nog een heleboel bij kijken.” Wie nog wil genieten van de poffertjes of nog muntjes heeft om op te maken, kan dat tot zondagmiddag 17:00 uur doen.

De gemeente Oegstgeest laat in een reactie weten volgens de geldende regels te hebben gehandeld en de fout van Lucas te betreuren. “De afgelopen jaren is het beleid niet gewijzigd, daar kan het dus niet aan hebben gelegen”, aldus de gemeente, die hoopt dat een dergelijke fout in de toekomst kan worden voorkomen.

Delen

4 reacties

  1. Ja …. en in Oegstgeest zullen ze echt niet met de hand over het hart strijken…. Regels bennen regels 🙂

    • Star en rechtlijnig, zoals in veel opzichten. In 30 jaar tijd is het dorp naar mijn mening van landelijke voorbeeldgemeente veranderd in een krampachtige geldverkwistende prutsersclub. Er zitten nog maar heel weinig mensen met het hart op de juiste plek, vind ik.

  2. Nieuws over Oegstgeest gaat alleen over bureaucratie. Eerst het rode winkeltje en nu de poffertjeskraam weer.

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline